Praktijkmanager

Werkgroep Praktijkmanagement

Het bleek dat het toenemend aantal medewerkers met managementtaken binnen de eerste lijn behoefte had aan en vroeg naar verbinding. Daarom zijn eind 2019 3 praktijkmanagers met een brede en diverse ervaring binnen de huisartsenpraktijk en een ervaren projectleider vanuit ZEL enthousiast aan de slag gegaan. De functie van praktijkmanager is redelijk solistisch en de werkzaamheden zijn zeer divers. Dit geldt ook voor huisartsen, POH’s en assistentes met managementtaken in hun portefeuille. Hierdoor bleek er behoefte binnen de groep praktijkmanagers om elkaar (beter) te leren kennen en vakkennis met elkaar te kunnen delen. 

Wie zijn wij?
De werkgroep bestaat momenteel uit:
 

  • Marianne Poot, praktijkmanager Hagro Wateringen/Kwintsheul
  • Isabelle Rietdijk, praktijkmanager Huisartsenpraktijk Copenhaege
  • Carola Veth, praktijkmanager Huisartsenpraktijk Vivitas
  • Sandra van Det, adviseur arbeidsmarkt & praktijkvoering, ZEL

Wat doen wij?
De werkgroep informeert en adviseert over de ontwikkeling en implementatie van de functie in de huisartsenpraktijk. Hiermee stellen de werkgroepleden hun ervaringsdeskundigheid (pro) actief beschikbaar voor de regio en in het bijzonder voor startende praktijkmanagers.  

De werkgroep faciliteert in de regioverbinding tussen praktijkmanagers door het creëren en onderhouden van een netwerk van praktijkmanagers. Ze stimuleert deelname, het delen van kennis en het gebruikmaken van het netwerk.  

De werkgroep zet zich in voor het vergroten van de kennis over en inzet van en benadrukken van de meerwaarde van de functie bij de huisartsorganisaties in de regio. Dit doet zij o.a. door het aanbieden van een ondersteuningsaanbod passend bij de 5 competenties van de praktijkmanager:   

  1. Organiseren, 
  2. Communicatie,
  3. Samenwerking,
  4. Professionaliteit,
  5. Innovatie. 

Deze zijn opgenomen in het functie-en-competentieprofiel Praktijkmanager in de huisartsenzorg (april 2018)

Hoe zijn wij te bereiken?
De werkgroep is per mail te bereiken per mail, via:  werkgroeppraktijkmanagement@zel.nl.