Praktijkmanager

Regionaal netwerk Praktijkmanagers

De juiste mensen én elkaar kennen, daar komen we verder mee!  

De functie van Praktijkmanager is vrij solistisch van aard. Netwerken is dé manier om collega’s te leren kennen, informatie uit te wisselen, mee te denken, elkaar te ondersteunen en goed op de hoogte te blijven.  

Netwerken is geven en nemen. Dus je krijgt niet alleen informatie of een ontbrekende tip maar je geeft dit ook aan mensen in je netwerk. Daarnaast help je anderen en helpen anderen jou aan nieuwe contacten. Zo helpen we elkaar. 

De basis van een goed netwerk is vertrouwen en verbinding. Het doel is het delen van kennis, informatie en contacten. De crux is dat je weet wat je wilt bereiken en  hoe  je  je netwerk gebruikt, onderhoudt en uitbreidt.

In deze folder vind je informatie over het netwerk die je eenvoudig kunt delen. 

Netwerk bijeenkomsten
Leden van het netwerk ontmoeten elkaar meerdere keren per jaar. Een aantal netwerkbijeenkomsten is online in de avond van 19.00-20.00 uur. Daarnaast worden twee bijeenkomsten op locatie georganiseerd in het voor- en najaar. Hiervoor worden gastsprekers uitgenodigd. Dit kunnen zowel sprekers van buitenaf als uit het eigen netwerk of van ZEL zijn. 

WhatsApp groep
Tussen de netwerkbijeenkomsten door weten praktijkmanagers elkaar voor korte vragen en het delen van tips en informatie te vinden in de regionale whatsappgroep. De uitnodigingen voor de netwerkbijeenkomsten worden ook gedeeld via dit kanaal.

Aanmelden regionaal netwerk
Ben jij beginnend praktijkmanager of al heel ervaren? Het netwerk is voor iedereen met praktijkmanagementtaken in de huisartsenpraktijk in de regio Westland, Schieland en Delfland. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Je kunt je aanmelden door een berichtje te sturen naar: werkgroeppraktijkmanagement@zel.nl met daarin je naam en de praktijk waar je werkt.

Wat willen we bereiken met ons netwerk? 
Netwerken gaat makkelijker als je weet wat je doelen zijn, want dan kun je er met anderen over praten. 
  • Op kortere termijn kun je op een rij zetten wat je de komende tijd op je werk moet/wil realiseren.
  • Inzicht in je doelen op langere termijn krijg je door zelfonderzoek te doen. Waar ben je goed in, wat wil je leren/ontwikkelen en waar wil je over 3 of 5 jaar staan?
  • Bedenk ook wat je voor anderen kunt betekenen. 
Als bovenstaande punten voor jou helder zijn, kun je jouw vraag concreet aan iemand stellen en wordt netwerken nog leuker!