Hulp nodig bij het goed regelen van jouw praktijkoverdracht?

Ben je praktijkeigenaar en wil je je praktijk overdragen? Dan bieden wij op verschillende manieren ondersteuning. 
Heb je los van onderstaande ondersteuningsmogelijkheden nog vragen, neem dan contact op met Bram Sprij of Marije van Duijn.

Vul het praktijkprofiel in. Wij plaatsen op het besloten deel van de website een overzicht met deze informatie. Waarnemers die geïnteresseerd zijn in een praktijkovername tussen nu en 3 jaar kunnen dan kijken welke praktijk bij hem/haar past.

ZEL haalt de workshop praktijkstop van de LHV jaarlijks naar Naaldwijk. 
Tijdens de workshop krijg je informatie over de te nemen stappen, wissel je ervaringen uit met collegae uit de regio en kun je je vragen stellen. Na de workshop ben je goed op de hoogte van alle noodzakelijke stappen.

Ben je geinteresseerd in het volgen van deze workshop, meld je dan aan bij Marije van Duijn.

Bram Sprij, voormalig huisarts in Maassluis, is het aanspreekpunt vanuit ZEL voor vertrekkende huisartsen. Met zijn ervaring als vertrekkend huisarts kan hij je met raad en daad bijstaan.

ZEL heeft ook nauw contact met de waarnemers die geïnteresseerd zijn in het overnemen van een praktijk.
Marije van Duijn is het aanspreekpunt voor de waarnemers in de regio en organiseert jaarlijks de leergang voor aankomend praktijkhouderschap. Hierin krijgen de waarnemers onder andere informatie over praktijk financiën, HR, digitalisering en ervaringsverhalen van net gestarte praktijkeigenaren met als doel de waarnemers beter voor te bereiden op de stap die ze willen zetten.

Door het intensieve contact dat wij vanuit ZEL hebben met enerzijds de vertrekkende huisartsen en anderzijds de waarnemers geïnteresseerd in het praktijkhouderschap, kunnen we hen eenvoudig met elkaar in contact brengen. Ook begeleiden wij indien gewenst de gesprekken over een eventuele overname. Neem gerust contact op met Marije als je hier meer over wilt weten. 

LHV heeft een aparte pagina met de verschillende stappen die je als vertrekkende huisarts neemt als je wilt stoppen met de praktijk. Hierop staat duidelijk aangegeven welke stappen je in welke fase zet. De ervaring leert dat sommige stappen lang duren en daarom is het advies om 1,5 jaar van tevoren te starten met het stoppen als praktijkhouder.

Wat vond je van deze pagina?

Gerelateerd Nieuws

Praktijkoverdracht praktijkhouder waarnemer

ZEL ondersteunt bij praktijkoverdrachten in de regio WSD

Het vinden van praktijkopvolging is niet altijd eenvoudig. Daarom biedt ZEL vertrekkende praktijkhouders ondersteuning. Bram Sprij (voormalig huisarts in Maassluis) en Marije van Duijn (adviseur Eerstelijns HRM bij ZEL) ondersteunen vertrekkende huisartsen die hun praktijk willen overdragen door hen op verschillende manieren te begeleiden.  Vertrekkend praktijkhouders krijgen desgewenst persoonlijke begeleiding.