COPD protocol

In 2020 is de NHG standaard COPD vernieuwd. Op onze website vindt u de basis van het regionale protocol. Voor generieke informatie werken we met links naar de meest recente informatie op o.a.: de CAHAG website, pallialine, de NHG website en de website van het longfonds. 

Bezoek de nascholingsagenda van ZEL om het meest actuele aanbod op het gebied van scholing te bekijken.

Heeft u over de informatie op deze pagina op- en aanmerkingen, dan kunt u deze doorgeven aan het secretariaat van ZEL. Dit kan per e-mail naar secretariaat@zel.nl of telefonisch via 0174-210440. Bij vragen over zorgverlening kunt u direct contact leggen met de kaderhuisartsen en kaderverpleegkundige van ZEL. Contactgegevens vindt u op deze pagina

Disclaimer
Voor alle hierna volgende adviezen en schema's geldt dat het algemene richtlijnen zijn die voor individuele patiënten anders kunnen uitvallen. ZEL is niet aansprakelijk voor de gevolgen van onjuiste of onterechte toepassing.

Opstarten COPD begeleiding in de praktijk

Diagnostisch traject
Diagnostiek zoals o.a.:

  • Anamnese
  • Lichamelijk onderzoek
  • Aanvullend onderzoek
  • Diagnose

  1. Afspraken [met huisartsen - longartsen]!
  2. Afspraken met fysiotherapeuten
  3. Afspraken [met diëtisten]!
  4. Afspraken met longverpleegkundigen
  5. Afspraken [met logopedisten]!

Er dient een uniforme registratie te zijn voor externe kwaliteitscontrole. Klik hier voor het monitoringsformulier waar u ziet welke items geregistreerd moeten worden (de niet-verplichte codes alleen indien van toepassing).

Indien gebruik wordt gemaakt van de ziektelastmeter, hoeven geen aanvullende indicatoren geregistreerd te worden.

Voor de NHG (InEen) indicatoren wordt verwezen naar deze website.

Wat vond je van deze pagina?