Astma protocol

Inleiding
In 2020 is de NHG Astma standaard voor volwassenen vernieuwd. Om ons zorgprotocol zo actueel mogelijk te houden zullen we voortaan werken met links naar andere websites, voor informatie die generiek is. Regionale afspraken zullen wel op onze eigen website vermeld worden. De basis van het regionale protocol is nog steeds op de ZEL website te vinden. We werken nu met links naar de meest recente informatie op onder andere de CAHAG website, de NHG website en de website van het longfonds.

ZEL kan, wanneer het gaat om casefinding eventueel een traject aanbieden, dat in kaart brengt welke astma patiënten baat kunnen hebben bij een beoordeling en eventueel begeleiding.

Bij vragen over zorgverlening kunt u direct contact leggen met de kaderhuisartsen en kaderverpleegkundige van ZEL. Contactgegevens vindt u op deze pagina.

Klik hier voor de nascholingsagenda van ZEL voor het meest actuele aanbod op het gebied van scholing.

Disclaimer
Voor alle hierna volgende adviezen en schema’s geldt dat het algemene richtlijnen zijn die voor individuele patiënten anders kunnen uitvallen. ZEL is niet aansprakelijk voor de gevolgen van onjuiste of onterechte toepassing.


Wat vond je van deze pagina?