HC WSD, Zorgverzekeraar DSW en de huisartsenposten

Hier lees u alles over de belangrijkste zorgorganisaties in de regio: welke zorgorganisaties er zijn, hoe u ze kunt bereiken en wat u van ze kunt verwachten.

Wat doet HC WSD?
De Huisartsencoöperatie WSD, (HC WSD) is mede aandeelhouder van ZEL en heeft tot doel de kwaliteit van de patiëntenzorg geboden door huisartsen in de regio te bevorderen. Bij de uitvoering van deze werkzaamheden ondersteunt ZEL.

Lidmaatschap van HC WSD geeft u de mogelijkheid om mee te doen met de regionale ketenzorg afspraken voor patiënten met DM, COPD en/of HVZ en ouderen en aan de Persoonsgerichte Zorg.  Ook wordt via HC WSD het nascholingsaanbod voor huisartsen in de regio georganiseerd (de één – en tweedaagse en scholingen voor doktersassistenten en POH-ers). ZEL organiseert deze nascholingen.

Lidmaatschap
U kunt lid worden door contact op te nemen via secretariaat@zel.nl of 0174-210440. 

Contactgegevens
U kunt contact opnemen met het HC WSD Bestuur via Sandra van Det, bestuurssecretaris via: bestuurssecretaris@hcwsd.nl.

Wat doet DSW?
DSW is een zorgverzekeraar met een heel eigen visie. De kerntaak van DSW is het contracteren van betaalbare en kwalitatief goede zorg voor hun verzekerden. Dit is gebaseerd op drie pijlers: Solidariteit, Keuzevrijheid en Transparantie.

DSW vindt dat iedereen recht heeft op toegankelijke en betaalbare zorg van hoge kwaliteit zoals de Zorgverzekeringswet bedoeld is. Betrokkenheid bij de zorg en een goede relatie met verzekerden en zorgverleners vindt DSW belangrijk.

Contract afsluiten
DSW is de preferente zorgverzekeraar in regio NWN en DWO. Dit betekent dat DSW in deze regio de zorg contracteert met individuele huisartsen.

DSW maakt graag kennis met de huisartsen die zich willen vestigen in de regio. Op de website van DSW vindt u meer informatie over het afsluiten van een contract met DSW. Of u kunt contact opnemen met het accountteam via de gegevens hieronder.

Contactgegevens
Het accountteam bereikt u zo:
Telefoon: 010-2422764 of 010-2466299
E-mail: contractering.huisartsenzorg@dsw.nl

Wat doet Huisartsenposten Schievliet?
Huisartsenposten Schievliet verzorgt de spoedeisende huisartsenzorg buiten kantoortijden en bedient regio Delft, Midden Delfland, Pijnacker, Nootdorp, Maassluis, Schiedam en Vlaardingen. Huisartsenposten Schievliet heeft twee locaties:
  • De huisartsenpost In Delft is gevestigd in de Spoedpost van het Reinier de Graaf Gasthuis.
  • De huisartsenpost NWN is gevestigd in het Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis naast de SEH.
Huisartsenposten Schievliet werkt nauw samen met Huisartsenpost Westland.

Aanmelden
Door u aan te sluiten bij een huisartsenpost wordt continue huisartsenzorg voor uw patiënten gewaarborgd. Alle huisartsen in de regio Delft e.o. zijn aangesloten bij de Coöperatieve Huisartsenpost Delft via een aansluitovereenkomst. Huisartsen in de regio NWN kunnen zich aansluiten bij Vereniging HAP Nieuwe Waterweg Noord via een aansluitovereenkomst. Daarin tekent u voor het respecteren en volgen van het reglement. Neem hiervoor contact op met Jolanda Kamsteeg-Versteeg: j.kamsteeg@hapschievliet.nl.

Waarnemers kunnen waarnemen bij huisartsenposten Schievliet wanneer zij de acceptatieprocedure hebben doorlopen bij waarneembemiddeling.nl.

Contactgegevens
Huisartsenposten Schievliet
Vlietlandplein 2, 3118 JH in Schiedam

Wat doet Huisartsenpost Westland?
De Stichting Huisartsenpost Westland is in 2002 opgericht om de acute huisartsengeneeskundige zorg in het Westland, Hoek van Holland en Maasland te organiseren. De huisartsenpost Westland werkt nauw samen met Huisartsenposten Schievliet.

Aanmelden
Door u aan te sluiten bij een huisartsenpost wordt continue huisartsenzorg voor uw patiënten gewaarborgd. U kunt zich aansluiten bij Huisartsenpost Westland via een aansluitovereenkomst. Daarin tekent u voor het respecteren en volgen van het reglement. Neem hiervoor contact op met Mark van Lier.

Waarnemers mogen waarnemen op HAP Westland wanneer zij zijn aangemeld bij waarneembemiddeling.nl.

Contactgegevens
Huisartsenpost Westland

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van de zorgorganisaties in de regio? Meld u dan hier aan voor het ZorgBulletin. Via deze nieuwsbrief die eens per 3 weken verschijnt voor eerstelijns zorgverleners bent u altijd op de hoogte van het actuele regionale nieuws.

Downloads en links

Hieronder vindt u een overzicht van alle documenten en links van deze pagina:


Wat vond je van deze pagina?