Geïntegreerde en persoonsgerichte zorg

Post-COVID netwerken


Er komen steeds meer patiënten die herstellen van COVID-19. Zowel patiënten die op de IC of in het ziekenhuis hebben gelegen als patiënten die thuis zijn gebleven, kunnen (ook na langere tijd) milde tot ernstige klachten hebben. Landelijk wordt geadviseerd om COVID-19 patiënten te revalideren door gebruik te maken van een netwerk van professionals.  

In de ZEL-regio zijn hiervoor inmiddels 19 netwerken voor post-COVID revalidatie gerealiseerd en actiefDe netwerken zijn opgebouwd rondom een gespecialiseerde eerstelijns fysiotherapeut van het COPD-netwerk. Hij/zij is de coördinator binnen het netwerk. Daarnaast zit in ieder netwerk een diëtist, ergotherapeut, logopedist, Gz-psycholoog en geestelijk verzorger. Klik hier voor een overzicht van de netwerken.  

In dit document vindt u de werkwijze van de post-COVID netwerken. Tevens leest u hierin dat zowel huisartsen als bedrijfsartsen een patiënt kunnen verwijzen naar deze netwerken en hoe u als huisarts of bedrijfsarts kunt verwijzen. Tenslotte vindt u hierin informatie over de vergoeding van post-COVID revalidatie.  

Lees verder op de website:

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de post-COVID netwerken, neem dan contact op met paramedisch adviseur Nic van Paassen: nvanpaassen@zel.nlof programmamanager Daniëlle Vissers: dvissers@zel.nl. 

 Route

Contact

Adres:
Stokdijkkade 21a,
2671GX Naaldwijk

Tel: 0174-210 440
WhatsApp: 06-12829389

Email: secretariaat@zel.nl