Digitale vaardigheden

Digitalisering speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Van mensen wordt verwacht dat zij steeds meer digitaal doen en beschikken over de daarvoor benodigde vaardigheden. Deze ontwikkeling zien we ook terug in de zorgsector. Van medewerkers wordt verwacht dat zij steeds meer digitaal gaan werken en goed kunnen omgaan met diverse systemen en applicaties. Echter, in de praktijk blijkt dat niet alle medewerkers mee kunnen in de toenemende digitalisering.  
ZEL zet zich in om de digitale vaardigheden van medewerkers te versterken, zodat ze goed voorbereid zijn op de digitale uitdagingen in hun werk.

Om de digitale vaardigheden van zorgverleners te verbeteren trainen wij medewerkers van praktijken in de rol van digicoach. Een digicoach is een zorgverlener die werkzaam is in de praktijk en zijn of haar collega’s ondersteunt en begeleidt in het vergroten van hun digitale vaardigheden. Doordat de praktijkmedewerker zelf werkzaam is in de praktijk staat hij of zij dicht bij de praktijkmedewerkers en de dagelijkse werkzaamheden. Dit zorgt ervoor dat ze direct kunnen bijsturen op digitale vaardigheden en het onderwerp proactief onder de aandacht kunnen brengen.  
 
Tijdens de training “Digicoach” leren praktijkmedewerkers wat de rol van digicoach inhoudt en hoe zij invulling kunnen geven aan deze rol. Voor meer informatie over digicoaches en/of over de training kunt u contact opnemen met Marije Lelieveld. 
 
Daarnaast biedt ZEL doorlopende ondersteuning om digicoaches te ondersteunen bij het beter kunnen invullen van hun rol, door middel van persoonlijke begeleiding, gezamenlijke sessies en deskundigheidsbevordering. 
Digicoaches vormen een cruciale schakel tussen ZEL en de praktijk, met een waardevolle rol in het digitaliseringsproces. Ze zijn onmisbaar voor de digitalisering in de regio; ze begrijpen de praktijk, signaleren knelpunten en zorgen ervoor dat nieuwe ideeën effectief worden geïntegreerd in de dagelijkse werkprocessen.  
 
Begeleiden naar verbetering/ naar het beter kunnen invullen van de rol van digicoach door het samenbrengen, 1 op 1 contact en deskundigheidsbevordering.  
 
Digicoaches schakel tussen ZEL en praktijk. Waardevolle rol in digitalisering.  
Digicoaches zijn onmisbaar voor de digitalisering in de regio. Ze kennen de praktijk goed, signaleren problemen en zorgen ervoor dat nieuwe ideeën goed in de dagelijkse praktijk worden toegepast. 

Wat vond je van deze pagina?

Gerelateerd Nieuws

Digicoach Digitale vaardigheden Informatie

Meer middelen voor Digicoaches op nieuwe ZEL-pagina

Steeds meer huisartsenpraktijken in de regio hebben inmiddels een digicoach, opgeleid door ZEL. Deze digicoaches spelen een cruciale rol in het ondersteunen en begeleiden van collega’s in het vergroten van hun digitale vaardigheden. Om de digicoaches blijvend te helpen in hun rol, organiseren wij regelmatig trainingen en kunnen ze altijd bij ons terecht met vragen.  Nieuw is dat er vanaf nu voor digic
Digicoach Digitale vaardigheden Digitalisering

Donderdag 21 december: Dag van de digicoach

Het loopt tegen het eind van het jaar, een goed moment om de digicoaches in de regio in het zonnetje te zetten! Bedankt voor jullie enthousiasme en ga vooral zo door in de praktijk! In onze regio zijn momenteel bijna 40 digicoaches actief, die een belangrijke rol vervullen door hun collega's in de praktijk te ondersteunen, begeleiden en coachen bij het verbeteren van hun digitale vaardigheden. Gezien de toenemende
Digicoaches Digitale vaardigheden

Digicoach als vraagbaak en motivator

Wij hebben inmiddels al 27 digicoaches getraind. Digicoaches zijn belangrijk om de digitale vaardigheden van de praktijkmedewerkers te verbeteren waar mogelijk, zodat digitale middelen binnen de praktijk optimaal kunnen worden ingezet bij de dagelijkse werkzaamheden.      Welke digitale vaardigheden en trainingsvaardigheden heeft een digicoach daarvoor nodig? In dit artikel van ICT&Health
x