Leerwerkplek doktersassistente in huisartsenpraktijk - minimaal 16 uur werken en 8 uur school

Leerwerkplek doktersassistente in huisartsenpraktijk

Heb jij al langer het idee dat je graag aan de slag wilt als doktersassistent en is de combinatie van werken en leren ideaal voor jou? Is met mensen omgaan en iets voor de patiënt kunnen betekenen jouw ding en kun je daarnaast goed schakelen in werkzaamheden? Dan zijn de huisartsen van de regio’s Delft e.o., Westland en Nieuwe Waterweg Noord op zoek naar jou! Weinig of veel werkervaring, dat maakt niet uit. Als je maar enthousiast bent over het mooie vak van doktersassistent.

En het fijne is: je behaalt je diploma doktersassistent binnen twee jaar, terwijl je het vak zowel in theorie als in de huisartsenpraktijk leert!


Jouw werkdag
Nieuwsgierig? Kijk snel het filmpje waarin wordt uitgelegd wat een doktersassistent doet. Doktersassistent - Mijn baan in de praktijk
Of neem eens een kijkje op Instagram Werkenbijdeha

Jouw opleiding
De opleiding is een BBL traject (beroepsbegeleidende leerweg) waarin je de opleiding combineert met het werken in de praktijk. De opleiding start 2 september met een beroepsvoorbereidende periode waarin je vier weken (vier dagen per week) studeert aan het ROC Mondriaan. Aansluitend ga je hetgeen je geleerd hebt in de praktijk brengen. Je werkt dan minimaal 16 uur per week aan je vaardigheden in de huisartsenpraktijk en je gaat 1 dag per week naar ROC Mondriaan. De opleiding duurt maximaal 2 jaar, de lengte is afhankelijk van je vooropleiding en eventuele vrijstellingen.

Wat krijg je?
 • De opleidingskosten van het ROC Mondriaan worden voor jou betaald (maximaal 2 jaar).
 • De eerste vier weken ga je met jouw klas 4 dagen per week naar school. Je ontvangt in deze eerste 4 weken salaris.
 • Na 4 weken start je met de basiskennis in de huisartsenpraktijk en ga je 1 dag in de week naar school.
 • Op je leerwerkplek in de huisartsenpraktijk krijg je salaris volgens de Cao Huisartsenzorg. In de eerste 4 weken school ontvang je hetzelfde bedrag. 
 • Je hebt gunstige werktijden op werkdagen, van 8 tot 17 uur.
 • Je hebt goed contact met je klasgenoten en kan met hen sparren over de lesstof, maar ook over jullie werkzaamheden bij de praktijk.Je werkt in een klein team met vaste collega’s.

Wat vragen we van jou?
 • Je hebt een vooropleiding vmbo-tl, mavo of havo.
 • Je kunt goed samenwerken en bent goed in plannen en organiseren. Verder ben je klantgericht en enthousiast over het vak van doktersassistent.
 • Je bent stressbestendig en je hebt een leergierige instelling.
 • Werken met computersystemen is voor jou geen probleem. 
 • Voor de opleiding beschik je over een laptop.
Hoe solliciteer je?
Graag krijgen we van jou een CV én een motivatie, gericht aan Sascha van Buuren, via SvanBuuren@zel.nl. Vermeld in je CV duidelijk jouw behaalde diploma’s en werkervaring. Daarnaast ontvangen we graag een motivatie voor deze leerwerkplek. Je mag zelf bepalen of je dit met een brief of een filmpje doet. Laat in deze motivatie ook weten hoeveel dagen per week je wilt werken/leren en of dit vaste dagen zijn. 
Tot slot horen we graag of je een voorkeur hebt voor de plaats van de praktijk: Delft, het Westland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis.