Gratis tolkdienst in de huisartspraktijk

Geplaatst op:
Tolkdienst
Een patiënt die een vreemde taal spreekt die u zelf niet spreekt, is moeilijk te helpen. Met de inzet van een professionele tolk bent u beter in staat om met uw patiënt te communiceren. Hiervoor kunt u de gratis tolkdienst van Global Talk (voorheen TVcN) inschakelen. Deze dienst is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar via tel.nr. 088-255 5222. 

Denkt u ook aan deze tolkdienst in de communicatie met een statushouder, die zich nieuw inschrijft bij u in de praktijk? Huisartsen en hun medewerkers kunnen kosteloos gebruikmaken van deze dienst, die vergoed wordt vanuit het Fonds Achterstandswijken WSD. 
 
Hoe werkt het? 
Klik hier voor de procedure om een tolkdienst aan te vragen. Belangrijk is dat u bij uw aanvraag de klantcode van het FAW bij de hand heeft. 
Als u de benodigde klantcode wilt opvragen of andere vragen heeft, kunt u terecht bij Sandra van Det, secretaris Fonds Achterstandswijken WSD, faw@zel.nl, tel. 0174 -210 440. Wilt u dit nog eens nalezen, dan kan dat via de website van ZEL
 
Zelfzorgfolders in 12 talen 
Naast het inzetten van een tolk heeft u ook de mogelijkheid om uw anderstalige patiënten diverse folders aan te bieden over 10 veel voorkomende gezondheidsklachten, zoals: hyperventilatie, lage rugpijn, hoofdpijn, etc. De folders zijn verkrijgbaar in maar liefst 12 talen en zijn te vinden op de ZEL website. Klik hier voor de zelfzorgfolders.
Deel dit bericht

Meld je aan voor ons nieuwsbulletin!

Zo blijf je elke week op de hoogte van regionaal nieuws