Wil je hulp bij een vliegende praktijkstart?

Als net gestarte praktijkhouder komt er ondanks goede voorbereidingen behoorlijk veel op je pad. Soms ook zaken waarvan je niet precies weet hoe je ze moet aanpakken en waar hulp bij nodig is. Het is dan fijn dat je weet met welke vraag je bij wie terecht kunt. Wij helpen je hier graag bij, dus bel of mail ons en wij denken met je mee.
Verder bieden we jou als startende praktijkhouder informatie en ondersteuning op verschillende gebieden.

ZEL heeft veel regionale informatie die voor jou relevant kan zijn op een rijtje gezet. Bijvoorbeeld informatie over ZEL en diverse zorgaanbieders in de regio.
Zowel LHV als ZEL bieden scholingen aan voor startende huisartsen.

Tijdens de periode van praktijkovername en voor startende praktijkhouders biedt LHV een coaching/mentoring traject aan. Een ervaren praktijkeigenaar gaat dan met je in gesprek over de zaken waar je tegenaan loopt of waarover je wilt sparren. Dit alles tegen een zeer geringe vergoeding. Kijk hier voor meer informatie.

Vind antwoord op algemene vragen op personeelsgebied, werving & selectie, verzuimbegeleiding en het voeren van een goed gesprek elders op onze website. Ook is het handig de CAO-app op je telefoon te zetten. Hier vind je antwoorden op veel CAO vragen.

Veel huisartsen hebben behoefte aan ondersteuning op HR gebied. Daarom heeft ZEL het HR-abonnement ontwikkeld. Binnen dit abonnement kun je gebruik maken van de volgende diensten die je helpen bij vraagstukken rondom personeelszaken:

 • Laagdrempelig vragen stellen
  Je kunt je HR-vragen eenvoudig per mail of telefonisch aan ons stellen. Je krijgt dan snel en passend antwoord: P&Ovragen@zel.nl of op dinsdag van 12.00 - 14.00 uur en op donderdag van 15.00 - 17.00 uur via 0174-210 440.
 • Tips en advies bij het werven van een nieuwe medewerker
  Je krijgt tips en advies bij het opstellen van vacatureteksten en het plaatsen van de vacature op social media. Daarnaast wordt naar behoefte meegedacht over de vereiste competenties. Deze tips kun je later eenvoudig zelf toepassen op andere vacatures.
 • Expertise
  Je kunt bij complexe of lastige casuïstiek over verzuim, het voeren van jaargesprekken of disfunctioneren sparren met een HR-expert. Op verzoek komt de HR-expert langs voor een intakegesprek waarin je advies op maat krijgt.
 • Deelname aan 3 workshops op HR gebied
  Je kunt in 2023 kiezen uit de volgende 4 workshops:
  - Grip op verzuim
  - Voer het goede gesprek
  - Pro-actief werven in de krappe arbeidsmarkt
  - Gebruik social media bij de werving. 
 • Toegang tot praktische informatie
  Praktische informatie over onder andere: Werving en selectie, arbeidsvoorwaarden, voeren van jaargesprekken, verzuim en disfunctioneren.

  Het HR-abonnement kost:

  • €60,- per maand voor praktijken t/m 2750 patiënten
  • €120,- per maand voor praktijken tussen de 2751 – 5500 patiënten
  • €180,- per maand voor praktijken met meer dan 5501 patiënten
  Heb je interesse? Meld je dan bij ons aan via Marije van Duijn.

  Ook als je vragen hebt over het abonnement of over andere onderwerpen op deze pagina kun je contact opnemen met Marije.

  Wat vond je van deze pagina?