Werkboek duurzaam samenwerken in netwerken

Geplaatst op:
Netwerk Samenwerken Werkboek
Samenwerking is alleen zinvol als deze duurzaam is en niet al binnen afzienbare tijd uiteenvalt. Uit de praktijk weten we dat veel samenwerkingstrajecten mislukken. Om te ondersteunen bij het inrichten van succesvolle samenwerkingen hebben we de ervaringen met het opzetten van netwerkzorg in het ALK-netwerk Maassluis verwerkt in het Werkboek Duurzaam Samenwerken in Netwerken.

Wanneer is duurzame samenwerking succesvol?
Uit onze eigen ervaringen en uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een duurzame samenwerking tussen professionals succesvol is als je werkt:

  1. vanuit een gemeenschappelijke visie,
  2. met participatie van de hulpvrager,
  3. met input van ervaringsdeskundigen.

Informatie over het werkboek Duurzaam Samenwerken in Netwerken
Voor wie?
Het werkboek is geschreven als leidraad voor professionals uit de zorg en het sociaal domein en voor projectleiders/ procesbegeleider van de samenwerking.

Wat is het?
Het is geen blauwdruk. Wij kunnen niet vanuit een vastomlijnd protocol zeggen hoe het moet. Het slagen van samenwerking hangt sterk van de lokale omstandigheden af.

Het werkboek biedt praktische handvatten om het netwerk op te zetten en de deelnemers mee te nemen op weg naar duurzame samenwerking.

Wilt u meer informatie over dit werkboek? Neem dan contact op met Nic van Paassen, paramedisch adviseur ZEL, via: nvanpaassen@zel.nl.
- Nic van Paassen
Deel dit bericht

Meld je aan voor ons nieuwsbulletin!

Zo blijf je elke week op de hoogte van regionaal nieuws