Verlagen drempel tot praktijkhouderschap

Geplaatst op:
Leergang Praktijkhouderschap Waarnemers
Het vinden van praktijkopvolging is niet altijd eenvoudig. Daarom zorgen we voor het verlagen van de drempel tot praktijkhouderschap bij waarnemers, zodat meer waarnemers vol zelfvertrouwen de stap naar het praktijkhouderschap kunnen nemen. Dit doen wij onder andere door het organiseren van de leergang Aankomend Praktijkhouderschap. Onlangs hebben 20 waarnemers de leergang aankomend praktijkhouderschap afgerond. Deze leergang bestaat uit 5 avonden waarin de aankomend praktijkhouders veel informatie krijgen, elkaar ontmoeten en hun vragen kunnen stellen.

De ervaringen
De leergang zorgt er volgens de waarnemers die hebben deelgenomen echt voor dat de drempel naar praktijkhouderschap lager wordt: “Door deelname en presentatie van huisarts-collega’s in verschillende fases van praktijkhouderschap wordt de stap menselijker en minder groot.” en “Ik vond het fijn dat het praktijkhouderschap positief werd benaderd, dat geeft je het idee dat je er niet alleen voor staat.”

Ook vinden waarnemers het fijn dat ZEL hen ondersteunt gedurende het traject: ‘Fijn om te weten dat ZEL klaarstaat in het hele traject van ‘misschien wil ik praktijkhouder worden’; van tips voor een goede match praktijk tot hulp bij eventuele koppeling.” en “De medewerkers van ZEL zijn erg betrokken en willen graag meedenken en -helpen om iedereen op de goede plek te krijgen. Daarbij is veel expertise en kennis aanwezig, superhandig! Het was ook heel fijn om meer mensen te leren kennen.” Tenslotte worden aankomend praktijkhouders zich door de leergang meer bewust van de impact van het praktijkhouderschap: “Mijn belangrijkste leermoment was het besef dat een praktijkhouderschap met een maat net als een huwelijk is.”

De resultaten
Twee van de deelnemers van deze leergang zijn inmiddels al praktijkhouder geworden en 6 starten tussen nu en 1 jaar. Van de deelnemers aan de vorige leergang zijn er inmiddels al 9 praktijkhouder. Vanwege dit succes starten we in september weer een nieuwe leergang en hebben nog plek voor waarnemers die tussen nu en 3 jaar praktijkhouder in deze regio willen worden. Neem voor meer informatie contact op met Marije van Duijn.

Meer informatie
Heb je vragen over deze dienst, zoek je zelf een praktijkopvolger of een maat die dit samen met jou oppakt? Of ben je een waarnemer die graag wil weten wat ZEL voor jou zou kunnen betekenen? Bel, app of mail Marije van Duijn: mvduijn@zel.nl of 06 19859720.
- Marije van Duijn
Deel dit bericht

Meld je aan voor ons nieuwsbulletin!

Zo blijf je elke week op de hoogte van regionaal nieuws