Subsidies opleiden doktersassistent

Geplaatst op:
Stageplaats Leerwerkplek Doktersassistent
Voor u als werkgever is een aantal subsidies beschikbaar wanneer u een stageplaats of leerwerkplek voor een doktersassistente in de praktijk heeft. Wist u dat deze subsidies stapelbaar zijn?   

In onderstaande tabel vindt u per opleidingsroute de beschikbare subsidies. 

 

(1) In 2023 startte een landelijke pilot zij-instroom BBL via SSFH. Opleidingen die tussen 1 juni 2023 en 1 januari 2024 zijn gestart, komen in aanmerking voor een vergoeding. Het is nog onbekend of de pilot in 2024 doorgaat. Voor het regionale zij-instromerstraject van ZEL is deze subsidie toegekend voor de lopende groepen t/m 2025. 
(2) Opleidingsactiviteiten komen alleen in aanmerking voor subsidie als de arbeidsorganisatie de volledige opleidingskosten draagt. Als de werknemer een deel of de volledige opleidingskosten moet betalen, is het niet mogelijk voor deze opleidingsactiviteit subsidie te ontvangen. 
(3) U kunt gebruik maken van de BOL-regeling via mijn-ssfh.nl mits tijdens de opleiding een stageovereenkomst is afgesloten, géén arbeidsovereenkomst. De BOL-regeling houdt in: een stagevergoeding voor de stagiair en de vergoeding praktijkbegeleiding voor de praktijk. Aanvragen uiterlijk binnen 4 maanden na afloop van de stage.  
 
Wilt u nog eens nalezen wat de verschillen zijn tussen de opleidingsroutes BOL, BBL en derde leerweg? Kijk dan op onze website onder Hulp bij personeelszaken

Praktische informatie voor het aanvragen 
We hebben in dit schema voor u per subsidie de volgende praktische informatie opgenomen: moment van aanvragen, hoogte subsidie, tijdsinvestering voor de aanvraag, wat u nodig heeft voor de aanvraag en eventuele aandachtspunten.  

De informatie in dit schema is opgesteld in samenwerking met Marianne Poot, praktijkmanager en tevens lid van de werkgroep Praktijkmanagement.      

Contact 
Heeft u nog vragen over het opleiden van een doktersassistente of aan te vragen subsidies, neem dan contact op met Sandra van Det via: svdet@zel.nl.
- Sandra van Det
Deel dit bericht

Meld je aan voor ons nieuwsbulletin!

Zo blijf je elke week op de hoogte van regionaal nieuws