Regiovise GGZ - speerpunt 3: De wachttijden in de GGZ

Geplaatst op:
GGZ Regiovisie Terugdringen vragenlijsten
In de Regiovisie GGZ wordt gesproken over drie speerpunten waarvoor de komende jaren meer aandacht nodig is. Wij hebben de regiovisie en de eerste twee speerpunten besproken in eerdere artikelen. Het derde speerpunt in de Regiovisie is het terugdringen van de wachtlijsten binnen de GGZ. Dit is al jaren een aandachtspunt.   
 
Zowel het eerste speerpunt uit de Regiovisie (meer samenwerking met het sociaal domein) als het tweede speerpunt (één taal, één boodschap) kunnen uiteindelijk een positief effect hebben op dit derde speerpunt. Toch vraagt het terugdringen van de wachtlijsten om meer dan alleen betere afstemming en samenwerking op de inhoud. In het onderstaande filmfragment vertelt Him Vishnudatt hoe een gezonde GGZ in de toekomst zou kunnen functioneren. Vertrouwen, het actief zoeken naar verbinding en het delen van verantwoordelijkheid zijn hierin belangrijke elementen.  

 

In het ZorgBulletin van 1 juni verscheen het eerste artikel in de serie over de regiovisie GGZ, 15 juni lag in het tweede artikel de focus op het eerste speerpunt en 6 juli kwam het derde artikel uit met het tweede speerpunt (één taal, één boodschap) als onderwerp. Wil je meer weten over de regiovisie GGZ? Klik dan hier.
Deel dit bericht

Meld je aan voor ons nieuwsbulletin!

Zo blijf je elke week op de hoogte van regionaal nieuws