Project wijkaanpak digitale ondersteuning

Geplaatst op:
digitale zorg Pharos
Veel mensen hebben moeite met het gebruik van digitale zorg. Daardoor lopen zij het risico om de voordelen van digitale zorg mis te lopen. Dat zou medeverantwoordelijk kunnen zijn voor een gezondheidskloof.  Er is veel ondersteuning om digitale zorg te gebruiken, maar nog niet iedereen is hiermee bekend. Dit geldt voor mensen zelf, maar ook voor zorgverleners. Het ondersteuningsaanbod sluit niet aan bij de vaardigheden en behoefte van de patiënt en kan de samenwerking tussen organisaties in de wijk op dit onderwerp nog versterkt worden.   
   
Reden voor Pharos en o.a. ZEL om in twee regio’s, Amsterdam (3 wijken) en Schiedam/Vlaardingen, te onderzoeken hoe een lokale aanpak hierbij kan helpen.   
Tot nu toe hebben we met 7 huisartsenpraktijken, 14 aanbieders van ondersteuning en 54 bewoners en patiënten gesproken. Wij zijn de gesprekken nu aan het analyseren, en kijken of we hier patronen in herkennen. Hieronder vindt u enkele eerste resultaten:



We gaan deze resultaten vertalen naar producten voor de praktijk, bijvoorbeeld persona’s of een klantreis. Daarnaast gaan we in (mei en) juni samen met de verschillende zorgverleners, ondersteuningsaanbieders, bewoners en patiënten aan de slag in de wijk. Dit doen wij door tijdens bijeenkomsten samen na te denken over vragen als: ‘’hoe kunnen we elkaar beter vinden in de wijk’’, of ‘’hoe kunnen we de doorverwijzing voor bewoners tussen de huisarts en bibliotheek verbeteren?”.  
  
Wilt u meer informatie over het project, of wilt u een bijdrage leveren aan een bijeenkomst in de wijk? Voor meer informatie of om u aan te melden kunt u contact opnemen met Antoinet Smallegange (ZEL) of Thea Duijnhoven (Pharos).
- Antoinet Smallegang
Deel dit bericht

Meld je aan voor ons nieuwsbulletin!

Zo blijf je elke week op de hoogte van regionaal nieuws