ZonMw projectaanvraag GLI BeweegKuur goedgekeurd

Geplaatst op:
GLI Beweegkuur Onderzoek
ZEL heeft in samenwerking met RIVM, GGD Haaglanden, Huis van Beweging, Zorggroep Unicum en gemeente Pijnacker-Nootdorp een projectaanvraag bij ZonMw ingediend om GLI BeweegKuur te onderzoeken in combinatie met werk en uitval uit het GLI-programma. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek zal gekeken worden naar inzet van mogelijke (digitale) ondersteuning om uitval te voorkomen en het succes van de GLI-BeweegKuur te vergroten.  
De projectaanvraag is inmiddels goedgekeurd. Er wordt op dit moment een PhD gezocht om het project uit te voeren. Het project gaat 1 november a.s. starten.  
  
Vorig jaar november stond in Zorgvisie een artikel waarin professor Lex Burdorf pleit voor een integrale aanpak waarin ook de arbeidsomstandigheden en de omgeving van een persoon betrokken worden om iemand gezond te maken: “We hebben ook bij alle onderzoeken geleerd dat een integrale aanpak nodig is”, benadrukt hij. “De crux zit er volgens mij vooral in dat je niet alleen op leefstijl moet inzetten, maar ook op arbeidsomstandigheden en ook op de omgeving.” Burdorf verwacht dat leefstijlinterventies een stuk efficiënter kunnen worden door in te grijpen op de werkvloer. “Die arbeidsomstandigheden, ongezond gedrag en gezondheid hangen ongelofelijk samen. Je kunt er niet eentje uitlichten. Je moet een gecombineerde benadering hebben. De GLI is opgesteld vanuit de zorg en daar heeft het een functie, maar nu zie je dat het wordt gebruikt voor alles. Maar je moet op allerlei fronten aan de slag, zoals het werk.” (Bron: Zorgvisie november 2022).  
  
Dat bevestigt nogmaals het belang van het project. Mochten jullie hier vragen over hebben dan horen we dat graag via: asmallegange@zel.nl.
- Antoinet Smallegange
Deel dit bericht

Meld je aan voor ons nieuwsbulletin!

Zo blijf je elke week op de hoogte van regionaal nieuws