Wervingscampagne "Werken bij de huisarts, dat wil je!"

Geplaatst op:
Werken bij de huisarts Doktersassistent
Deze week start de wervingscampagne “werken bij de huisarts, dat wil je” waarbij we 4 doktersassistenten uit de regio om de beurt aan “het woord” laten op ons nieuwe Instagram account: werkenbijdeha. Ze nemen ons mee in wat ze zoal op een dag doen en meemaken in hun functie als doktersassistente. Dit omdat nog veel te weinig bekend is hoe afwisselend en uitdagend deze baan is. En dat het kleine team, het echt iets voor de patiënten kunnen betekenen en het informele en laagdrempelige contact met de huisarts deze baan zo leuk maken. Deze boodschap gaan we wekelijks delen om meer mensen enthousiast te maken voor het werken bij de huisartsenpraktijken in onze regio.  
  
In ieder geval superleuk dat de 4 doktersassistenten dit gaan oppakken en uiteraard helpen we hen vanuit ZEL met het posten.  
  
Ben je huisarts in de regio? Dan kun je ook je steentje bijdragen aan dit mooie project. Hoe je dit doet?   
  • Door enthousiast mee te doen wanneer je het geluk hebt dat 1 van de 4 doktersassistenten die een bijdrage levert aan deze campagne bij jou werkt.   

  • Door al jouw vacatures door te sturen naar communicatie@zel.nl. Wij zetten jouw vacature op onze vernieuwde website en op zorgenwelzijnsplein, waardoor eventueel geïnteresseerden kunnen zien welke vacatures er open staan.   

  • Door jouw vacatures goed onder de loep te nemen. Trek je met het aantal uur en het takenpakket de juiste doelgroep aan? Zorg je met doorgroeimogelijkheden binnen en buiten de functie, met interessante secundaire arbeidsvoorwaarden (flexibele werktijden, opleidingsmogelijkheden, sportmogelijkheden) dat de potentiële sollicitanten enthousiast worden en op jouw vacature reageren? Wil je tips om jouw vacatures te verbeteren? Dan kijkt Marije graag even met je mee.   

  • En door bovenal ook na te denken of je inderdaad het schaap met 5 poten nodig hebt. Of dat die met 4 poten ook goed past in jouw team.  
    • Dus heb je echt een doktersassistente met diploma nodig of kun je ook een administratief medewerker, Verzorgende IG of een medewerker met een andere achtergrond bij jou laten starten? Zo kan een medewerker met een scholing Triage beginnen en bijvoorbeeld per september 2024 in ons zij-instromers traject de BBL-opleiding Doktersassistent starten, waarbij ze 2 jaar werkt in de praktijk en leert tegelijk en daarna het diploma doktersassistent heeft. 
    • En heb je een doktersassistent met veel werkervaring nodig of kun je in jouw team ook wel een starter gebruiken? 
    • En wat kun je bieden aan een sollicitant die lang geleden doktersassistent is geweest en het na 15 jaar graag weer wil proberen?  
Juist dat out of the box denken zorgt ervoor dat degenen die enthousiast zijn na onze verhalen via “werken bij de huisarts, dat wil je” ook daadwerkelijk kunnen werken in de mooiste baan die er bestaat, namelijk doktersassistent in de huisartsenpraktijk in onze regio!
Deel dit bericht

Meld je aan voor ons nieuwsbulletin!

Zo blijf je elke week op de hoogte van regionaal nieuws