Regionaal zij-instromerstraject: 20 studenten starten de opleiding doktersassistent

Geplaatst op:
Zij instromen Zij-instroomtraject Doktersassistent
Vorige week zijn 20 studenten via het regionaal zij-instromerstraject gestart met hun BBL-opleiding tot doktersassistent. Zij volgen eerst 4 weken onderwijs en starten vanaf 18 september op hun leerwerkplek in één van de huisartsenpraktijken in de regio. 
 
Tot in de zomervakantie hebben we nog last-minute praktijken en kandidaten kunnen matchen. Het merendeel is gematcht in het voorjaar na de werving & selectie van kandidaten door ZEL. Via klikgesprekken tussen kandidaten en praktijken zijn de uiteindelijke matches gemaakt.  
 
In het zij-instromerstraject werkt ZEL samen met het ROC Mondriaan, die speciaal voor deze BBL-groep een onderwijsprogramma voor de eerste 4 weken heeft samengesteld. Op 7 september organiseren we een startbijeenkomst waarin het ROC Mondriaan de deelnemende praktijken informeert over o.a. de opbouw van de opleiding, de opdrachten in de praktijk en andere praktische zaken. Verder maken de praktijken kennis met de studieloopbaan begeleider, die hun vaste contactpersoon zal zijn bij de opleiding. 
Voor de assistentes, die een zij-instromer gaan begeleiden op de leerwerkplek, wordt een workshop "Werkbegeleiding" georganiseerd, waaraan zij kosteloos kunnen deelnemen. 
 
Naar verwachting zal deze groep in juni 2025 diplomeren als doktersassistent.
- Sandra van Det
Deel dit bericht

Meld je aan voor ons nieuwsbulletin!

Zo blijf je elke week op de hoogte van regionaal nieuws