Nieuws van de werkgroep HVZ

Geplaatst op:
RTA HVZ
In 1 avond op de hoogte van de actuele RTA’s en de laatste ontwikkelingen? Dat kan tijdens het mini symposium. 

Aanleiding voor het symposium is dat de Regionale Transmurale Afspraken (RTA) zijn geactualiseerd die werkgroep HVZ van ZEL in 2017 heeft opgesteld met de vaatchirurgen, cardiologen, vasculair internisten en neurologen van het Reinier de Graaf Gasthuis en het Franciscus Vlietland. Verder hebben we in 2022 de RTA hartfalen opgesteld en deze is dit jaar geüpdate. Tevens zijn er in de RTA beroerte en RTA AP/ACS diverse ontwikkelingen en ook deze zijn geüpdatet. 

Tijdens het mini symposium krijgt u veel informatie over de aangepaste RTA’s en de ontwikkelingen. Met de cardiologen uit beide ziekenhuizen hebben we duidelijke afspraken gemaakt omtrent de CVRM begeleiding. Wanneer is de huisarts hiervoor verantwoordelijk en wanneer de cardioloog? Onder andere deze vragen gaan we met elkaar bespreken; kortom, het belooft een leerzame avond te worden.

Mini symposium Reinier de Graaf Gasthuis 19 juni
Tijdens dit mini symposium in het Reinier de Graaf Gasthuis verzorgen de sprekers Jan Aalberts (cardioloog), Jan Constandse (cardioloog), Leo Aerden (neuroloog), Talip Tumkaya (kaderhuisarts HVZ), Robin van der Putten (kaderhuisarts astma/COPD en Hetty Toussaint (kaderverpleegkundige HVZ ZEL) diverse interactieve workshops.

Praktische informatie:
  • Doelgroep voor dit symposium: huisartsen uit het ZEL- werkgebied (ook HIDHA’s en waarnemers), specialisten, PA ’s en VS uit de regio Delft/Westland/Oostland. 
  • Datum: woensdag 19 juni a.s. 
  • Tijd: 17.30 tot 21.30 uur 
  • Locatie:  5e etage Reinier de Graaf Gasthuis, Melkmeisje 1 en 2
  • Accreditatie is aangevraagd voor huisartsen en specialisten voor 3 uur.
  • Er zijn geen kosten verbonden aan dit symposium; tenzij u niet werkzaam bent in de ZEL regio.
  • U kunt zich aanmelden voor dit symposium op 19 juni via deze link.
  • Bent u 19 juni verhinderd? Dan kunt u zich alvast inschrijven voor het mini symposium op dinsdag 3 december vanaf 17.30 uur in het Franciscus Vlietland te Schiedam via deze link
  • Mocht het aanmelden niet lukken en/of geeft het systeem aan dat u moet betalen, neem dan contact op met nascholing@zel.nl of via 0174-210 440.
  • Huisartsen in opleiding in de ZEL regio kunnen zich op een wachtlijst laten plaatsen via nascholing@zel.nl. Kosten zijn 250 euro. Eind mei 2024 krijgt u bericht of u kunt deelnemen.
Voor meer informatie over de RTA’s en/of over het mini symposium, kunt u contact opnemen met Hetty Toussaint via htoussaint@zel.nl.
- Hetty Toussaint
Deel dit bericht

Meld je aan voor ons nieuwsbulletin!

Zo blijf je elke week op de hoogte van regionaal nieuws