Digicoaches

Digitalisering speelt een steeds grotere rol in onze samenleving en ook in de gezondheidszorg. Van medewerkers wordt verwacht dat ze steeds meer digitaal gaan werken en uit de voeten kunnen met diverse systemen en applicaties. Echter, in de praktijk blijkt dat niet alle medewerkers mee kunnen in de toenemende digitalisering. 
ZEL heeft als doel om de digitale vaardigheden van zorgverleners te verbeteren, zodat zij digitale middelen optimaal kunnen gebruiken in hun dagelijkse werkzaamheden.

Om de digitale vaardigheden van zorgverleners te verbeteren trainen wij medewerkers van praktijken in de rol van digicoach. Een digicoach is een zorgverlener die werkzaam is in de praktijk en zijn of haar collega’s ondersteunt en begeleidt in het vergroten van hun digitale vaardigheden. Doordat de praktijkmedewerker zelf werkzaam is in de praktijk staat hij of zij dicht bij de praktijkmedewerkers en de dagelijkse werkzaamheden. Dit zorgt ervoor dat ze direct kunnen bijsturen op digitale vaardigheden en het onderwerp proactief onder de aandacht kunnen brengen. 

Tijdens de training “Digicoach” leren praktijkmedewerkers wat de rol van digicoach inhoudt en hoe zij invulling kunnen geven aan deze rol. Kijk voor meer informatie en de data in de nascholingsagenda en zoek op digicoaches.    

Daarnaast biedt ZEL doorlopende ondersteuning aan digicoaches.

Wat vond je van deze pagina?

Gerelateerd Nieuws

Digicoach Digitale vaardigheden Digitalisering

Donderdag 21 december: Dag van de digicoach

Het loopt tegen het eind van het jaar, een goed moment om de digicoaches in de regio in het zonnetje te zetten! Bedankt voor jullie enthousiasme en ga vooral zo door in de praktijk! In onze regio zijn momenteel bijna 40 digicoaches actief, die een belangrijke rol vervullen door hun collega's in de praktijk te ondersteunen, begeleiden en coachen bij het verbeteren van hun digitale vaardigheden. Gezien de toenemende
Digicoaches Digitale vaardigheden

Digicoach als vraagbaak en motivator

Wij hebben inmiddels al 27 digicoaches getraind. Digicoaches zijn belangrijk om de digitale vaardigheden van de praktijkmedewerkers te verbeteren waar mogelijk, zodat digitale middelen binnen de praktijk optimaal kunnen worden ingezet bij de dagelijkse werkzaamheden.      Welke digitale vaardigheden en trainingsvaardigheden heeft een digicoach daarvoor nodig? In dit artikel van ICT&Health