Beleidsmedewerker zorgpaden en netwerkzorg

Vacature beleidsmedewerker zorgpaden en netwerkzorg bij ZELVoor onze afdeling zorgpaden en netwerkzorg hebben we een functie vrij voor een beleidsmedewerker. De afdeling houdt zich bezig met het organiseren van zorg voor bijvoorbeeld chronische zieken, kwetsbare ouderen of met de organisatie van leefstijlinterventies. Dit doen we vanuit de eerste lijn en veelal samen met zorgpartners in de regio. Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuizen, gemeenten en verpleeghuizen. Er wordt veel gewerkt in projecten en met werkgroepen die bestaan uit zorgverleners. Als beleidsmedewerker ben je medeverantwoordelijk voor het opstellen, evalueren van en adviseren over beleid binnen de afdeling. Je werkt zo mee aan de doelstelling van ZEL: “Voldoende eerstelijns zorgverleners in de WSD-regio die met plezier hun vak uitoefenen door zorg slim te organiseren, onderling en met zorg- en welzijnspartners.” Ook kan er gevraagd worden om een werkgroep voor te zitten, een projectplan op te stellen of een klein project te leiden.

Wat ga je doen?
Als beleidsmedewerker zorgpaden en netwerkzorg werk je onder verantwoordelijkheid van de manager zorgpaden en netwerkzorg. Het palet aan onderwerpen en werkzaamheden is breed en divers. Jouw takenpakket bevat in ieder geval de volgende werkzaamheden:
 • Je blijft op de hoogte van alles wat er gebeurt op jouw beleidsterrein.
 • Je ondersteunt de manager met het opstellen en/of implementeren van beleid.
 • Je handelt proactief en oplossingsgericht: je stelt doelen die binnen een bepaalde geplande tijd gerealiseerd moeten worden, maakt bij het constateren van problemen een plan voor verbetering en legt dit voor aan de manager.
 • Je zorgt voor uitvoering van beleid en evalueert na verloop van tijd wat er van het beleid en de uitvoering terecht is gekomen.
 • Het begeleiden van werkgroepen of het opstellen van een projectplan.
 • In enkele gevallen neem je deel aan complexe overleggen om de manager te ondersteunen.
Wat wij bieden
 • Een afwisselende functie met veel ruimte om te groeien in een informele organisatie waar enthousiaste professionals samen werken aan de doelstellingen in de regio
 • Een goed salaris van min. EUR 3.287,- en max. EUR 4.331,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (38 uur).
 • Een contract voor een jaar met uitzicht op een vast contract.
 • Mogelijkheden tot persoonlijke groei en het volgen van cursussen.
 • Een aantrekkelijk pakket aan secundaire voorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling, een reiskosten- en thuiswerkvergoeding.
 • Een zakelijke laptop en smartphone.
 • Daarnaast zijn we flexibel in de inrichting van je werkweek.
Wat wij vragen
We zoeken iemand met een HBO opleiding op het gebied van beleid of bestuurskunde. Daarnaast zoeken we iemand die initiatief toont, beschikt over organisatievermogen en goed kan samenwerken. Kennis over en/of werkervaring in de gezondheidszorg is een pré.

Over ZEL
De ontwikkelingen in de zorg volgen elkaar razendsnel op. Het (landelijke) beleid is veelal gericht op multidisciplinair organiseren van de zorg, verbinding leggen tussen eerstelijnszorgverleners en tussen de eerste lijn, gemeenten, ziekenhuizen en de verpleging en verzorging. Eerstelijns zorgverleners hebben niet altijd de tijd en mankracht om dit te organiseren voor de eigen praktijk. ZEL neemt deze zorg uit handen door op regionaal en lokaal niveau samenwerking te realiseren.

Solliciteren
Heb je vragen over de vacature, neem dan contact op met Robin Lok, Manager zorgpaden en netwerkzorg via 0174 – 210440. Reageren kan tot 1 mei 2024 via management@zel.nl.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.