Nascholingsagenda
« terug naar het zoekresultaat

GGZ EPA GEANNULEERD


Mevr. E.  is  onder behandeling wegens schizofrenie waarvoor  ze diverse psychofarmaca slikt. Ze is al enige tijd stabiel en wordt terugverwezen naar de huisarts.  U kent haar al jaren maar wat weet u van haar? Wat waren haar dromen voordat ze ziek werd? Hoe gaat ze om met haar aandoening? Ziet u nog een persoon met verlangens achter haar ziekte? Heeft u wel eens een gesprek van mens tot mens met haar?  Hoe is haar steunsysteem? Trekt ze aan de bel als het minder goed met haar gaat? Hoe ervaart ze haar medicatie? Wat zijn de voor en nadelen van haar medicatie?
Tijdens deze scholing wordt ingegaan hoe de patiënt zelf naar zijn ziekte kijkt en hoe een huisarts of psychiater hierbij kan aansluiten? Uitgangspunt is dat een patiënt met een ernstig psychiatrische aandoening (EPA) meer is dan de stoornis. Dit zal op basis van de verschillende levensdomeinen vanuit de visie van de positieve gezondheid worden toegelicht.
Na afloop weten huisarts en psychiater wat de patiënt van de zorgverleners verwacht en hoe ze kunnen samenwerken om de zorg met de persoon i.p.v. op de stoornis af te stemmen.

Ter voorbereiding wordt aan de deelnemers gevraagd om een gesprek over de levensdomeinen vanuit de positieve gezondheid te voeren met een patiënt.

Docenten: Carla van Beurden, Ron Glotzbach en Belinda de GroofDoelgroep:Huisarts

Planning

Datum Begin Eind
28-05-2019 18:30 21:30

Locatie

GGZ Delfland

Ledenprijs

€ 60,00

Niet-ledenprijs

€ 60,00

Voor ZEL nascholingen bestaan diverse financieringsstromen en daardoor verschillende tarieven. Klik op deze link voor informatie.

Accreditatie punten (is aangevraagd)

Accreditatie Huisartsen2 punten