Nascholingsagenda
« terug naar het zoekresultaat

ZEL: COPD: Caspir basis module 2


Om deel te nemen aan de scholing dient u de volledige scholing te volgen. U wordt beide avonden verwacht  

Vorm
De cursus is opgebouwd uit een aantal aparte modules die samen voor 9 nascholingspunten geaccrediteerd zijn CASPIR is geaccrediteerd door het NHG, de V&VN en de NVvPO. Het verwerken hiervan verloopt via de CAHAG. 

Module 1
Thuis bestuderen van module 1 via toegestuurde inlogcode (1 uur, niet geaccrediteerd)

Module 2   
Woensdag 16 oktober 2019     
Locatie: ZEL nascholingsruimte Naaldwijk. Vanaf 17.30 uur inloop met buffet. De scholing start 18.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.
Avond nascholing (3 uur)
Programma bevat een verplichte kennistoets, achtergrond longfysiologie, uitvoering spirometrie volgens ATS/ERS richtlijn 2005, inhoud NHG-PraktijkWijzer 2008 t.a.v. spirometrie, start interpretatie

Module 3
Meekijken in een regionaal longfunctie laboratorium (2 uur)
Hierover hebben wij afspraken gemaakt met het Reiner de Graaf Gasthuis en het Vlietland ziekenhuis. U dient hiervoor zelf een afspraak te maken na de eerste bijeenkomst. Hoe een afspraak te maken hoort u op de eerste lesavond. Belangrijk is dat dit stagebezoek heeft plaatsgevonden voor de start van module 5. 

Module 4
In de praktijk verzamelen van een portfolio met eigen spirometrie testen en beoordeling door longfunctielaborant. Inleveren voor 1 februari 2020.

Module 5  
Woensdag 11 maart 2020
Locatie: ZEL nascholingsruimte Naaldwijk. Vanaf 17.30 uur inloop met buffet. De scholing start om 18.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur 
Avond nascholing (3 uur)
Bespreking kennistoets, organisatie spirometrie, keuze apparaat, onderhoud en kwaliteitscontroles, bespreken meegebrachte portfolio, casuïstiek, praktijkexamen en afsluitende kennistoets.Doelgroep:HuisartsPraktijkondersteunerVerpleegkundige

Log in voor inschrijven scholing

Planning

Datum Begin Eind
16-10-2019 18:00 21:30

Locatie

Zorgorganisatie Eerste Lijn

Ledenprijs

€ 400,00

Niet-ledenprijs

€ 500,00

Voor ZEL nascholingen bestaan diverse financieringsstromen en daardoor verschillende tarieven. Klik op deze link voor informatie.

Afmeldprocedure

Bij verzuim en afmelden is artikel 13 van de algemene voorwaarden van toepassing. Klik op deze link voor informatie