Praktische informatie

ICT afspraken


Binnen onze regio willen we met elkaar zorg dragen voor volledige dossiervoering en goede overdracht van gegevens tussen zorgverleners, met als doel veilige zorg. Door allemaal gebruik te maken van dezelfde veilige programma’s, werken we toe naar dit doel.

De Regionale Stuurgroep ICT, waarin vele beroepsgroepen, zorginstellingen en ZEL vertegenwoordigd zijn, heeft voor onze regio vastgelegd met welke applicaties wij (willen gaan) werken. Hieronder een overzicht. Voor meer informatie en hulp kunt u contact opnemen met ict@zel.nl.

 

ZorgMail

ZorgMail wordt gebruikt voor veilig e-mail verkeer. E-mailen via reguliere e-mail is namelijk onveilig. Door gebruik te maken van ZorgMail weet u zeker dat persoonsgegevens bij de juiste persoon terecht komen. Daarnaast kunt u via het adresboek zorgverleners in de regio vinden en e-mailen.

ZorgMail gebruiken
In uw HIS is automatisch een (gratis) ZorgMail abonnement opgenomen. U hoeft dan enkel veilige mail functie van ZorgMail te laten installeren. Neem hiervoor contact op met de helpdesk van ZorgMail (VANAD).

Kijk hier voor meer informatie en handleidingen

 

Siilo

Siilo wordt gebruikt voor het versturen van veilige berichten via de telefoon en is het veilige alternatief van WhatsApp. Een ad hoc bericht via WhatsApp of een andere messenger is onveilig. Door gebruik te maken van Siilo weet u zeker dat gegevens bij de juiste persoon terecht komen. Bovendien kunt u gebruik maken van het adresboek en makkelijk een collega zorgverlener in de regio vinden.

Kijk hier voor meer informatie, downloadlinks en handleidingen.

 

ZorgDomein

ZorgDomein wordt gebruikt voor verwijzingen naar ziekenhuizen en collega zorgverleners. Een verwijzing via ZorgDomein is veilig, snel en compleet. De zorgverlener waarnaar verwezen wordt, hoeft namelijk niet meer te wachten tot de patiënt de verwijsbrief meeneemt. Hierdoor kan de zorgverlener zich beter voorbereiden op het eerste gesprek én heeft hij of zij direct de verwijsbrief voor declaratie bij de zorgverzekeraar.

ZorgDomein gebruiken
Voor meer informatie en het aanvragen van ZorgDomein gaat u naar de website van ZorgDomein. Na uw aanvraag ontvangt u meer informatie over de kosten voor uw persoonlijke situatie.

Als u een ZorgDomein account heeft, kan in uw HIS een koppeling hiermee worden gemaakt. Dit doet u in uw HIS. Hier is waarschijnlijk een knop of andere koppeling te vinden waar u uw ZorgDomein accountgegevens in kunt vullen.

Kijk hier voor meer informatie en handleidingen

 

Regioviewer

 

In Regioviewer maakt het Reinier de Graaf ziekenhuis patiënt gegevens inzichtelijk. Het Franciscus Gasthuis & Vlietland is bezig met aansluiting bij Regioviewer.

Met de gegevens in Regioviewer kunnen zorgverleners een beter beeld krijgen van de uitslagen van onderzoek en van het verloop van de behandeling van de patiënt in het ziekenhuis. Bekijk dit korte filmpje over Regioviewer voor meer informatie.

Kijk hier voor meer informatie en het aanmeldproces