Praktische informatie

ICT afspraken


Binnen onze regio willen we met elkaar zorg dragen voor volledige dossiervoering en goede overdracht van gegevens tussen zorgverleners, met als doel veilige zorg. Door allemaal gebruik te maken van dezelfde veilige programma’s, werken we toe naar dit doel.

De Regionale Stuurgroep ICT, waarin vele beroepsgroepen, zorginstellingen en ZEL vertegenwoordigd zijn, heeft voor onze regio vastgelegd met welke applicaties wij (willen gaan) werken. Verderop in dit hoofdstuk vindt u een overzicht van deze applicaties en eventueel hoe u zich aan kunt melden. Hieronder ziet u een schematische weergave van de afspraken.

Voor meer informatie en hulp kunt u contact opnemen met ict@zel.nl.

 

 

 

ZorgMail

Waarvoor gebruikt u het?

ZorgMail wordt gebruikt voor veilig e-mail verkeer.

Wat is het voordeel?

E-mailen via reguliere e-mail is onveilig. Door gebruik te maken van ZorgMail weet u zeker dat persoonsgegevens bij de juiste persoon terecht komen. Daarnaast kunt u via het adresboek zorgverleners in de regio vinden en e-mailen.

ZorgMail gebruiken

In uw HIS is automatisch een (gratis) ZorgMail abonnement opgenomen. U hoeft dan enkel de veilige e-mail functie van ZorgMail te laten installeren. Neem hiervoor contact op met de helpdesk van ZorgMail (VANAD). Zij kunnen ook online met u meekijken om u te assisteren.

Meer informatie

Op de website van ZEL vindt u meer informatie over ZorgMail.

 

Siilo

Waarvoor gebruikt u het?

Siilo wordt gebruikt voor het versturen van veilige berichten via de telefoon.

Wat is het voordeel?

Siilo is het veilige alternatief van WhatsApp. Een ad hoc bericht via WhatsApp of een andere messenger is onveilig. Door gebruik te maken van Siilo weet u zeker dat gegevens bij de juiste persoon terecht komen. Bovendien kunt u gebruik maken van het adresboek en makkelijk een collega zorgverlener in de regio vinden.

Siilo downloaden

De Siilo app kunt u gratis met uw telefoon downloaden:

Let op: het is belangrijk om uw eigen gegevens direct volledig in te vullen. Zo kunnen anderen u vinden!

Transmuraal platform: snel contact met collega zorgverleners

Onze regio heeft een eigen besloten platform in Siilo: het Transmuraal Platform DWO/NWN. Hier vindt u een uitgebreid adresboek van collega zorgverleners in de regio inclusief informatie over hun bereikbaarheid, directe telefoonnummers en werkdagen. Dit is een gesloten netwerk waar mensen buiten de regio geen toegang toe krijgen.

Aanmelden voor het Transmuraal Platform DWO/NWN kan door een e-mail te sturen aan ict@zel.nl met daarin uw naam, adres, functie en mobiele nummer.  Wij voegen u toe en vervolgens ontvangt u daarover een bericht in Siilo.

Afmelden voor het transmuraal platform, als u bijvoorbeeld buiten de regio gaat werken of met pensioen gaat, kan ook per e-mail aan ict@zel.nl.

Meer informatie

Op de website van ZEL vindt u meer informatie over Siilo.

 

ZorgDomein

Waarvoor gebruikt u het?

ZorgDomein wordt gebruikt voor verwijzingen naar ziekenhuizen en collega zorgverleners.

Wat is het voordeel?

Een verwijzing via ZorgDomein is veilig, snel en compleet. De zorgverlener waarnaar verwezen wordt, hoeft namelijk niet meer te wachten tot de patiënt de verwijsbrief meeneemt. Hierdoor kan de zorgverlener zich beter voorbereiden op het eerste gesprek én heeft hij of zij direct de verwijsbrief voor declaratie bij de zorgverzekeraar.

ZorgDomein gebruiken

Voor meer informatie en het aanvragen van ZorgDomein gaat u naar de website van ZorgDomein. Na uw aanvraag ontvangt u meer informatie over de kosten voor uw persoonlijke situatie.

Als u een ZorgDomein account heeft, kan in uw HIS een koppeling hiermee worden gemaakt.

Meer informatie

Op de website van ZEL u meer informatie over ZorgDomein.

 

Regioviewer

Waarvoor gebruikt u het?

In Regioviewer maakt het Reinier de Graaf ziekenhuis patiënt gegevens inzichtelijk. Het Franciscus Gasthuis & Vlietland is bezig met aansluiting bij Regioviewer.

Waarom?

Met de gegevens in Regioviewer kunnen zorgverleners een beter beeld krijgen van de uitslagen van onderzoek en van het verloop van de behandeling van de patiënt in het ziekenhuis. Bekijk dit korte filmpje over Regioviewer voor meer informatie.

Regioviewer aanvragen

Kijk op de website van ZEL voor meer informatie over Regioviewer, waaronder ook het aanmeldproces.

 

LSP

Waarvoor gebruikt u het?

LSP draagt bij aan medicatieveiligheid door medicatie- en ICA gegevens van patiënten beschikbaar te maken voor huisartsen en apotheken.

Waarom?

LSP zorgt voor een volledig dossier. Als een waarnemer of de HAP uw patiënt behandeld heeft, sturen zij via LSP een waarneembericht terug naar u. Zo weet u precies met welke klachten uw patiënt op de HAP is geweest en wat daartegen is gedaan.

Daarnaast is het overgrote deel van de apotheken in Nederland is aangesloten op het Landelijk Schakelpunt. Via dit ‘netwerk’ delen zij medicatiegegevens van patiënten met andere zorgverleners. Bijvoorbeeld met andere apotheken, zoals de dienstapotheek en de poliklinische apotheek in het ziekenhuis. Maar ook met medisch specialisten in ziekenhuizen en andere zorginstellingen. 

LSP aanvragen

Wat u nodig heeft om aan te sluiten op het Landelijke Schakelpunt vindt u op de site aorta-LSPHet aansluiten op LSP en de registratie van de toestemming van uw patiënten dient u ook in uw informatiesysteem te regelen. 

Kijk op de ZEL website voor meer informatie over LSP en over de vergoedingsregelingen via VzVz.

Landelijk Bevolkingsonderzoek 
Vergeet niet u met uw AGB code te registreren bij het huisartsenportaal (klik hier) van landelijke bevolkingsonderzoeken, zoals baarmoederhalskanker, borstkanker en darmkanker. Doet u dit niet, dan ontvangt u geen uitslagen voor deze onderzoeken.

 

OPEN

Wilt u meedoen aan OPEN, het landelijke programma voor online inzage in opdracht van VWS, mail dan naar ICT@ZEL.nl. Antwoorden op veelgestelde vragen vindt u hier. 

 Route

Contact

Adres:
Stokdijkkade 21a,
2671GX Naaldwijk

Tel: 0174-210 440
WhatsApp: 06-12829389
Fax: 0174-631 818

Email: secretariaat@zel.nl