Over ZEL

Regioviewer


 • Wat heb ik nodig om toegang te krijgen tot de Regioviewer?
  1. Om u aan te melden voor Regioviewer dient u een deelname overeenkomst aan te gaan met stichting Regionaal Zorgvenster. Deze kunt  hier downloaden en kunt u ondertekend retourneren per mail aan support@regionaalzorgvenster.nl. 
  2. U heeft een UZI-pas nodig. Heeft u die niet, dan kunt u die hier aanvragen. 
  3. U heeft een UZI-pas reader nodig met bijbehorende software. meer informatie vindt u op www.uziregister.nl. 

  Ps. Deze tekst staat ook op de website onder ‘Digitalisering à Regionale afspraken digitale overdracht à Regioviewer.  

   

 • Ik heb geen UZI pas, wat nu?

  Zonder UZI-pas kunt u de Regioviewer niet raadplegen. Een UZI-pas kunt u als zorgverlener hier aanvragen. 

 • Heb ik ook een UZI-pas reader nodig?

  Ja, die heeft u nodig samen met de bijbehorende software. Voor meer informatie klik hier. 

  De UZI middelen worden vergoed door de Vereniging van zorgaanbieders voor zorgcommunicatie (VZVZ) mits u ook bent aangesloten op het LSP. Klik hier voor meer informatie. 

   

 • Welke kosten zijn er verbonden aan de Regioviewer?

  Aan het gebruik van de Regioviewer zelf zijn geen kosten verbonden.

  De UZI middelen (zoals de UZI-pas en de UZI-kaartlezer) worden vergoed door de Vereniging van zorgaanbieders voor zorgcommunicatie (VZVZ) mits u ook bent aangesloten op het LSP. Klik hier voor meer informatie.

  Daarnaast is het afhankelijk van uw HIS hoeveel het kost om een link vanuit het HIS naar de Regioviewer te ondersteunen.

   

 • Moeten alle werkzame artsen in de praktijk een eigen overeenkomst sluiten, of gaat het per praktijk?

  Alle werkzame artsen in de praktijk moeten een eigen overeenkomst sluiten.

  Doktersassistenten kunnen ook toegang krijgen tot de Regioviewer. De assistente moet dan zelf ook een deelnemersovereenkomst tekenen en dient gemandateerd te worden door de huisarts om gebruik te kunnen maken van de Regioviewer.

 • Als een patiënt toestemming geeft voor zijn huisarts, kunnen collega huisartsen van zelfde praktijk de gegevens dan ook inzien?

  Ja, als een patiënt toestemming geeft voor zijn huisarts kunnen de anderen de gegevens van deze patiënt ook inzien als zij aangeven een behandelrelatie met deze patiënt te hebben.

 • Moeten onze doktersassistenten ook een overeenkomst sluiten met de Regioviewer?

  Ja, iedere gebruiker dient zijn eigen UZI-pas nummer door te geven. De assistenten moeten gemandateerd worden onder naam van een huisarts uit de praktijk, deze is eindverantwoordelijk voor het gebruik door de assistenten.

 • Hoe kan mijn doktersassistenten mandateren voor de Regioviewer?

  U logt in als huisarts, gaat naar de functie mandateren binnen de Regioviewer en zoekt daar de assistente(n) op die u wilt mandateren. Zoek op de meisjesnaam indien het een assistente betreft.

  Zie ook paragraaf 3.6 van de handleiding Regioviewer.

 • Moet ik mijn patiënten om toestemming vragen voor de Regioviewer?

  Nee, dit hoeft niet. Alleen de zorginstellingen/zorgverleners die medische gegevens aangeleverd hebben aan de regioviewer, moeten als bron-dossierhouder toestemming vragen aan patiënten om hun medische gegevens te mogen delen met zorgverleners die een behandelrelatie met hen hebben. Op dit moment levert alleen Reinier medische gegevens aan de regioviewer.

 • Kan ik als vast waarnemend huisarts op de Regioviewer?

  Ja, dat kan als een UZI nummer heeft en een getekende overeenkomst heeft ingeleverd. Zie verder het antwoord bij de vraag: Wat heb ik nodig om toegang te krijgen tot de Regioviewer?

 • Ik kan de gegevens van mijn patiënt niet vinden in de Regioviewer, wat nu?

  Als er geen gegevens gevonden worden, dan heeft deze patiënt (nog) geen toestemming gegeven aan het Reinier de Graaf ziekenhuis voor het delen van zijn medische gegevens. U kunt de patiënt vragen om bij een volgend bezoek aan het ziekenhuis toestemming te geven bij de patiëntenregistratie of bij de balie van de polikliniek waar de patiënt een afspraak heeft.

  U kunt de patiënt ook vragen het toestemmingsformulier in te vullen en te ondertekenen. Wij verzoeken u als zorgverlener (huisarts, specialist ouderengeneeskunde, Arts voor Verstandelijk gehandicapte, e.d.) dit formulier dan weer in te nemen en per post (dus NIET digitaal) te sturen aan: Reinier de Graaf Gasthuis, t.a.v. Carolien van de Graaf/Patientenregistratie, Antwoordnummer 10263, 2600 WB, Delft.

  LET OP: U hoeft alleen aan patiënten waarvan u de gegevens NIET kunt vinden in de Regioviewer apart te vragen om via dit formulier toestemming te geven. Dit formulier hoeft niet standaard door iedere patiënt te worden ingevuld.

 • Ik kom de regioviewer niet in, wat nu?

  Neem contact op met het rechtstreekse telefoonnummer van Vanad Enovation (zij hosten de Regioviewer) op 010 272 39 35 of mail naar xds@vanadgroup.com.

  U kunt ook contact opnemen met Eline Loomans, Projectleider Externe Integratie bij DSW, te bereiken op 06-20038959 of stuur een mail naar support@regionaalzorgvenster.nl.

 • Ik kan de gegevens van mijn patiënt niet vinden in de Regioviewer, maar er is wel toestemming gegeven.

  Bij een zeer klein percentage patiënten die bij Reinier staan ingeschreven is geen geverifieerd ID bekend. In dat geval worden de gegevens van deze patiënt, die mogelijk wel toestemming heeft gegeven om zijn/haar medische gegevens te delen, niet getoond in de Regioviewer. Voor het delen van gegevens is behalve de toestemming ook een geverifieerd ID noodzakelijk.

  Indien u in de Regioviewer geen gegevens kunt vinden van uw patiënt, vraag hem/haar dan of hij/zij toestemming heeft gegeven. Indien dit het geval is laat deze patiënt zich dan identificeren met een geldig ID bewijs bij de patiëntenregistratie van het Reinier de Graaf. Deze verificatie kan ook door een partner of mantelzorger gedaan worden.Route

Contact

Adres:
Stokdijkkade 21a,
2671GX Naaldwijk

Tel: 0174-210 440
WhatsApp: 06-12829389

Email: secretariaat@zel.nl