Over ZEL

Nascholingen voor assistenten


 • Hoe worden de onderwerpen bepaald?

  Dat doen we samen met doktersassistenten. Voornamelijk door te luisteren naar onze deelnemers – denk aan de evaluaties die u invult. Maar u kunt ook altijd contact met ons opnemen als u behoefte heeft aan een onderwerp wat wij nog niet aanbieden. Daarnaast bestaat de werkgroep die verantwoordelijk is voor de onderwerpen en inhoud van de scholingen uit doktersassistenten!

  Bijvoorbeeld: recent bleek er behoefte te zijn aan scholingen over chronische zorg. Daarom worden dit najaar nieuwe scholingen voor doktersassistentes over diabetes en hart- en vaatziekten aangeboden.

 • Voor wie zijn de scholingen doktersassistentes bedoeld?

  De scholingen die wij organiseren, zijn toegankelijk voor assistentes in de regio waarvan de huisarts een abonnement heeft bij HC WSD. De functie van doktersassistente wordt echter binnen de diverse praktijken op verschillende manieren ingevuld. Hierdoor is er ook verschil tussen de deelnemers aan onze scholingen. Sommige onderwerpen zullen daardoor voor de één meer verdieping geven dan voor de ander. Hier houden we met het maken van scholingen zoveel mogelijk rekening mee, zodat uiteindelijk elke deelnemer naar huis gaat met nieuwe kennis.

 • Hoe schrijf ik mij in voor een scholing?

  Zorgverleners in onze regio ontvangen regelmatig van ons per e-mail uitnodigingen voor scholingen. In zo’n uitnodiging staat een link naar onze online nascholingsagenda, waar meer informatie te vinden is over de scholing en waar u zich in kunt schrijven.

  U kunt ook zelf de nascholingsagenda bekijken om te zien of er een interessante scholing voor u is. Klik vervolgens de gewenste nascholing aan en klik op de knop ‘log in voor inschrijving’. Nadat u bent ingelogd met uw inloggegevens van het ZELportaal worden automatisch uw gegevens opgehaald. Vervolgens kunt u zich inschrijven en eventueel betalen. Ook hebben wij een officieel akkoord op onze algemene voorwaarden nodig.

  Indien u uw wachtwoord niet meer weet, kunt u op de knop ‘wachtwoord vergeten’ klikken. U ontvangt vervolgens een mail met daarin een link waarmee u een nieuw wachtwoord kunt aanmaken. LET OP! Het kan voorkomen dat de mail in uw spambox terecht komt.

  Als u nog geen account heeft voor het ZELportaal, dan kunt u deze hier aanvragen.

  Inschrijvingen per mail of telefoon kunnen helaas niet in behandeling worden genomen.

 • Kan ik mijn inloggegevens opvragen?

  U kunt uw wachtwoord opvragen door middel van de functie ‘wachtwoord vergeten’, in het ZELportaal

  Voor het opvragen van uw wachtwoord dient u uw persoonlijke e-mailadres in te vullen. Mocht u niet meer weten met welke mailadres u bij ons bekend bent, neemt u dan contact op met secretariaat@zel.nl.

 • Waarom lukt het inschrijven niet?

  Het kan het zijn dat de scholing al vol is. Dit staat bij de scholing vermeld. Indien een scholing vol is, kunt u contact opnemen met nascholing@zel.nl voor de mogelijkheden met betrekking tot de wachtlijst.

  Ook kan het zijn dat inschrijven (nog) niet mogelijk is omdat de scholing nog niet helemaal definitief is. Soms staat de datum van de scholing al vast, maar wordt er nog gewerkt aan het programma en de uitnodiging. In dat geval is de button ‘log in voor inschrijving’ nog niet zichtbaar. Zodra het programma gereed is en de scholing past bij uw functie, ontvangt u per mail een uitnodiging. U kunt zich dan via die link of via de nascholingsagenda inschrijven.

 • Wat moet ik doen als een scholing vol is?

  Elk van de 4 jaarlijkse scholingen voor doktersassistentes wordt drie keer aangeboden. Is datum van uw keuze vol? Schrijf u dan in voor de wachtlijst door uw naam en de scholing te mailen naar nascholing@zel.nl. Als wij zien dat er veel vraag is naar een scholing, dan bieden wij deze scholing zo mogelijk, nog een keer aan. Ons doel is om alle geïnteresseerden aan de scholingen deel te laten nemen!

 • Waarom is er soms een maximum aantal deelnemers per praktijk?

  Helaas moeten we het aantal deelnemers voor een scholing soms beperken tot twee assistentes per praktijk. Dit doen wij alleen bij dure ingekochte scholingen. Op deze manier kunnen wij de kennis onder zoveel mogelijk verschillende praktijken verspreiden.

 • Waarom ontvang ik geen mailings van ZEL?

  Soms komt het voor dat een e-mail onterecht in de spambox of ongewenste e-mail komt. Staat de e-mail daar? Voeg dan ZEL toe aan de ‘veilige afzenders’.

  Het kan echter ook dat bij ons een oud of ander e-mailadres bekend is van u. Dit kunt u aanpassen via het ZELportaal. Als u bent ingelogd kunt een mutatieverzoek indienen voor uw e-mailadres. Andere persoonsgegevens kunt u zelf aanpassen.

  Een laatste mogelijkheid is dat u een gezamenlijk e-mailadres heeft zoals: assistente@huisarts.nl. hierdoor kan het gebeuren dat één collega de e-mail heeft gelezen, maar de overige assistentes de informatie niet hebben ontvangen. Dit is vervelend. Om dit te voorkomen, kunt u het beste uw eigen e-mailadres toevoegen in ZELportaal. Dan bent u altijd op de hoogte.

 • Kan ik de presentatie van de scholing ontvangen?

  Jazeker! Van bijna alle scholingen zijn de presentaties en overige relevante informatie in het ZELportaal opgenomen. Zodra u bent ingelogd in het ZELportaal, gaat u in het menu naar inschrijvingen. Klik op de cursus waarvan u de presentatie wilt bekijken en ga naar cursusdocumenten. Hier vindt u de presentatie en andere relevante informatie van de scholing.Route

Contact

Adres:
Stokdijkkade 21a,
2671GX Naaldwijk

Tel: 0174-210 440
WhatsApp: 06-12829389

Email: secretariaat@zel.nl