Ondersteuning zorgverleners

Praktijkaccreditering


NPA praktijkaccreditering is door Kring WSD gekozen als methode om de kwaliteit van huisartsenzorg in onze regio te borgen. Dankzij een overeenkomst tussen de Kring, ZEL en NPA kunnen huisartsen in de regio hun praktijk met korting accrediteren en gebruik maken van het ondersteuningsprogramma van ZEL. Het accrediteringstraject is in deze regio zowel regulier in één jaar, als met uitloop tot twee jaar te doorlopen.

 

Ondersteuningsprogramma ZEL

ZEL biedt ondersteuning aan praktijken die zich accrediteren via de overeenkomst met NPA. Het ondersteuningsprogramma bestaat uit drie onderdelen:

 • Voorbeelddocumenten
  Alle huisartsen in de regio krijgen toegang tot een centrale set voorbeelddocumenten. Deze vindt u hier. Deelenemers hebben het wachtwoord per e-mail ontvangen. Mocht u dit kwijt zijn, dan kunt u dit opvragen bij npa@zel.nl.
 • Workshops
  Voor praktijken die nog niet geaccrediteerd zijn, wordt een aantal workshops georganiseerd. In deze workshops staan verschillende onderdelen van de NHG-praktijkaccreditering centraal, krijgt u uitleg over het gebruik van de voorbeelddocumenten en krijgt u praktische tips.Per praktijk kunt u in principe met 2 personen deelnemen. Grotere praktijken kunnen in overleg met ZEL met meer personen deelnemen. We werken in kleine groepen, zodat er voldoende ruimte is voor uw vragen en de mogelijkheid om van elkaar te leren.
 • Begeleiding
  Het is mogelijk om tegen betaling een bij ZEL werkzame NHG erkend consulent op de praktijk om advies te vragen. Dit kost € 85 per uur plus reiskosten van € 0,35 per km, zonder BTW.

 

Voorwaarden

Klik hier voor de voorwaarden van het regionaal kwaliteitsbeleid in de vorm van praktijkaccreditering via NPA.

 

Meer informatie

Klik hier voor de veel gestelde vragen over praktijkaccreditering via de raamovereenkomst met NPA.

Voor meer informatie over praktijkaccreditering via NPA klikt u hier.

 

Contact

Voor vragen over accreditering kunt u contact opnemen met Sandra van Det-Voogt of Sascha van Buuren:

 • E-mail: npa@zel.nl
 • Telefoon: 0174-210440 (ma t/m do)
 • HAwebgroep: Praktijkaccreditering Kring WSD – ZEL