Ondersteuning zorgverleners

Praktijkaccreditering


NPA praktijkaccreditering is door Kring WSD gekozen als methode om de kwaliteit van huisartsenzorg in onze regio te borgen. Dankzij een overeenkomst tussen de Kring, ZEL en NPA kunnen huisartsen in de regio hun praktijk met korting accrediteren en gebruik maken van het ondersteuningsprogramma van ZEL. Het accrediteringstraject is in deze regio zowel regulier in één jaar, als met uitloop tot twee jaar te doorlopen.

 

Ondersteuningsprogramma ZEL

ZEL biedt ondersteuning aan praktijken die zich accrediteren via de overeenkomst met NPA. Het ondersteuningsprogramma bestaat uit deze onderdelen:

 • Voorbeelddocumenten
  Alle huisartsen in de regio hebben toegang tot een centrale set voorbeelddocumenten. Deze vindt u hier. Deelenemers hebben het wachtwoord per e-mail ontvangen. Mocht u dit kwijt zijn, dan kunt u dit opvragen bij npa@zel.nl. Voorafgaand aan uw (pré-)audit zal NPA u vragen welke voorbeelddocumenten u heeft gebruikt. U kunt dit aangeven op een checklist die u als bijlage ontvangt bij de voorbereidings e-mail voor de audit.
 • Workshops
  Voor praktijken die nog niet geaccrediteerd zijn, wordt een aantal workshops georganiseerd. In deze workshops staan verschillende onderdelen van de NHG-praktijkaccreditering centraal, krijgt u uitleg over het gebruik van de voorbeelddocumenten en krijgt u praktische tips.Per praktijk kunt u in principe met 2 personen deelnemen. Grotere praktijken kunnen in overleg met ZEL met meer personen deelnemen. We werken in kleine groepen, zodat er voldoende ruimte is voor uw vragen en de mogelijkheid om van elkaar te leren.
 • Clustering audits
  De (pré-)audit wordt in een cluster met andere praktijken georganiseerd. Dit betekent dat de NPA-auditor in één week meerdere audits in de ZEL-regio doet. In de betreffende week verblijft de auditor van NPA in de regio en kan hij/zij de audits qua tijd efficiënt uitvoeren. Dit efficiencyvoordeel voor NPA ziet u terug in uw korting.Voor praktijken die reeds deelnemer zijn aan de NHG-praktijkaccreditering is deze aanpassing alleen organisatorisch. Inhoudelijk verandert de audit niet. Ook de maand waarin u gebruikelijk uw jaarlijkse controle-audit heeft, verandert niet.
 • HAwebgroep Praktijkaccreditering Kring WSD – ZEL
  In deze groep kunt u ons en collega’s vragen stellen over de praktijkaccreditering en tips delen met uw collega’s. Deze groep is bedoeld voor huisartsen en medewerkers in de regio WSD, die betrokken zijn bij de praktijkaccreditering.Als u reeds een account heeft op HAweb, dan kunt u de groep opzoeken en toegang vragen. Als u nog geen toegang heeft tot HAweb, dan kunnen wij een gastaccount aanmaken. Graag ontvangen we daarvoor de betreffende naam en e-mailadres per e-mail aan npa@zel.nl.

 

Voorwaarden

Klik hier voor de voorwaarden van het regionaal kwaliteitsbeleid in de vorm van praktijkaccreditering via NPA.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over praktijkaccreditering via NPA klikt u hier.

 

Contact

Voor vragen over accreditering kunt u contact opnemen met Sandra van Det-Voogt of Sascha van Buuren:

 • E-mail: npa@zel.nl
 • Telefoon: 0174-210440 (ma t/m do)
 • WhatsApp: 06 1282 9389
 • HAwebgroep: Praktijkaccreditering Kring WSD – ZEL


Route

Contact

Adres:
Stokdijkkade 21a,
2671GX Naaldwijk

Tel: 0174-210 440
WhatsApp: 06-12829389

Email: secretariaat@zel.nl