Ondersteuning zorgverleners

ZorgMail


Regionale afspraken

Binnen onze regio willen we met elkaar zorg dragen voor een goede overdracht van gegevens en het tijdig beschikbaar zijn van medische gegevens voor de opvolgende zorgverlener. Door allemaal gebruik te maken van dezelfde veilige programma’s, werken we toe naar dit doel.

De Regionale Stuurgroep ICT, waarin alle beroepsgroepen en zorginstellingen vertegenwoordigd zijn, heeft voor onze regio vastgelegd dat voor geautomatiseerde terugrapportage (Edifact) en e-mail verkeer gebruik wordt gemaakt van ZorgMail van Enovation.

 

Hoe schaf ik het aan? 

Een abonnement op de benodigde ZorgMail modules kunt u aanvragen via de ZorgMail wizard door op deze link te klikken. U kunt uw kosten berekenen en een abonnement afsluiten met behulp van uw AGB code.

 

Vragen of persoonlijke begeleiding nodig?

U kunt contact opnemen met Sales Support op telefoonnummer 088- 8 366 399 of mailen naar salessupport@enovationgroup.com.

 

Wat kan ik met ZorgMail?

Bekijk deze infographic voor meer informatie over wat u met ZorgMail kunt doen:

Met ZorgMail kunt u veilig privacygevoelige informatie elektronisch uitwisselen met uw ketenpartners of cliënten. Of het nu gaat om het verzenden van een behandelverslag, het ontvangen van een bericht of het uitwisselen van bestanden en foto’s met uw ketenpartners, het is allemaal mogelijk met ZorgMail.

 

Mailen naar een domeinnaam

U kunt via secure email eenvoudig mailen naar veilige domeinnamen in de regio.

 

ZorgMail versus Edifact

Kunt u al geautomatiseerd terugkoppelen aan een andere zorgverlener (Edifact)? Dan heeft u al ZorgMail! U hoeft het enkel nog te installeren. Neem hiervoor contact op met de helpdesk van Enovation: salessupport@enovationgroup.com.

 

Mutaties in ZorgMail 

Er kan contact opgenomen worden met ZorgMail om mutaties (bijvoorbeeld verhuizing, aan- of afmeldingen van medewerkers, aanvragen herinstallatie) door te geven.

 

Onderhoud

Iedere dinsdag tussen 6.00 en 8.00 uur is gereserveerd voor het uitvoeren van regulier onderhoud aan de ZorgMailomgeving. Afwijkingen op deze tijden worden afzonderlijk vermeld.

 

Handleidingen

In deze handleiding vindt u informatie hoe u ZorgMail Secure e-mail kunt activeren, instellen en gebruiken vanuit Outlook. Om hier gebruik van te kunnen maken dient u te beschikken over een Passage ID, een persoonlijk account. Naast de informatie hierover in bovenstaande handleiding, vindt u specifieke informatie over het aanmaken van een Passage ID en het koppelen van een ZorgMail mailbox in dit stappenplan.

 

Meekijk afspraak mogelijk

Geeft u de voorkeur aan een afspraak om ZorgMail Secure e-mail bij u te laten installeren? Dan zal de helpdesk van Enovation via een meekijkfunctie ZorgMail Secure e-mail op uw pc installeren. Eventuele problemen kunnen zo direct worden opgelost.

 

HIS specifieke handleidingen voor het sturen van berichten
  • CGM Huisarts – ZorgMail gebruiken in CGM Huisarts
  • Promedico – ZorgMail gebruiken in Promedico
  • Medicom – ZorgMail gebruiken in Medicom
  • MicroHIS – ZorgMail gebruiken in MicroHIS

 

Praktische tips  & aanvullende informatie

Kijk hier voor een overzicht van alle handleidingen voor het installeren en gebruik van ZorgMail. Antwoorden op veelgestelde vragen vindt u op de website van ZEL en op de website van ZorgMail.

 

 Route

Contact

Adres:
Stokdijkkade 21a,
2671GX Naaldwijk

Tel: 0174-210 440
WhatsApp: 06-12829389

Email: secretariaat@zel.nl