Ondersteuning zorgverleners

ZorgMail


Regionale afspraken

Binnen onze regio willen we met elkaar zorg dragen voor een goede overdracht van gegevens en het tijdig beschikbaar zijn van medische gegevens voor de opvolgende zorgverlener. Door allemaal gebruik te maken van dezelfde veilige programma’s, werken we toe naar dit doel.

De Regionale Stuurgroep ICT, waarin alle beroepsgroepen en zorginstellingen vertegenwoordigd zijn, heeft voor onze regio vastgelegd dat voor geautomatiseerde terugrapportage (Edifact) en e-mail verkeer gebruik wordt gemaakt van ZorgMail van Enovation.

 

Wat kan ik met ZorgMail?

Bekijk deze infographic voor meer informatie over wat u met ZorgMail kunt doen:

 

Mailen naar een domeinnaam

U kunt via secure email eenvoudig mailen naar veilige domeinnamen in de regio. In dit artikel leest u er meer over.

 

ZorgMail aanschaffen

Kunt u al geautomatiseerd terugkoppelen aan een andere zorgverlener (Edifact)? Dan heeft u al ZorgMail! U hoeft het enkel nog te installeren. Neem hiervoor contact op met de helpdesk van ZorgMail (Enovation).

Voor meer informatie en het aanschaffen van ZorgMail, verwijzen we u naar de website van Enovation, de leverancier van ZorgMail.

Stichting Regionaal Zorgvenster ICT bekijkt de mogelijkheden om een mantelovereenkomst te sluiten. Hierover ontvangt u informatie zodra er meer bekend is.

 

Mutaties in ZorgMail 

Er kan contact opgenomen worden met ZorgMail om mutaties (bijvoorbeeld verhuizing, aan- of afmeldingen van medewerkers, aanvragen herinstallatie) door te geven.

 

Onderhoud

Iedere dinsdag tussen 6.00 en 8.00 uur is gereserveerd voor het uitvoeren van regulier onderhoud aan de ZorgMailomgeving. Afwijkingen op deze tijden worden afzonderlijk vermeld.

 

Handleidingen en video’s

Video’s

Diverse instructie video’s voor onder andere het installeren van secure mail in Outlook, het zoeken in het adresboek en het verzenden van een e-mail vindt u hier

 

Installatiehandleiding

In deze handleiding vindt u informatie informatie over hoe u ZorgMail Secure e-mail kunt activeren, instellen en gebruiken vanuit Outlook. Maar ook hoe u de Veilig Verzenden knop kunt installeren in Outlook en het ZorgMail adresboek kunt instellen in Outlook.

 

Passage ID nodig voor gebruik ZorgMail Secure e-mail

Om gebruik te kunnen maken van ZorgMail Secure e-mail dient u te beschikken over een Passage ID. Passage ID, een dienst van Enovation, kunt u veilig inloggen en gebruikmaken van hun applicaties. Het Passage ID is een persoonlijk account.

Naast een Passage ID heeft u minimaal één, aan uw Passage ID, gekoppelde ZorgMail mailbox nodig. Voor het aanmaken van een Passage ID en/of het koppelen van een ZorgMail mailbox kunt u gebruikmaken van het stappenplan dat u hier kunt vinden:

LET op: Indien u niet beschikt over ZorgMail activatiegegevens om uw ZorgMail mailbox te koppelen aan uw Passage ID, neem dan contact op met uw ZorgMail Regiopartner.

 

Meekijk afspraak mogelijk bij Enovation

Geeft u de voorkeur aan een afspraak om ZorgMail Secure e-mail bij u te laten installeren? Dan zal de helpdesk van Enovation via een meekijkfunctie ZorgMail Secure e-mail op uw pc installeren. Eventuele problemen kunnen zo direct worden opgelost.

 

Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Dan staan er op de website van ZorgMail nog diverse andere handleidingen.

 

HIs specifieke handleidingen voor het sturen van berichten:

  • CGM Huisarts – ZorgMail gebruiken in CGM Huisarts
  • Promedico – ZorgMail gebruiken in Promedico
  • Medicom – ZorgMail gebruiken in Medicom
  • MicroHIS – ZorgMail gebruiken in MicroHIS

 

Vragen of hulp nodig?

Kijk hier voor de veelgestelde vragen over ZorgMail. Heeft u vragen over het gebruik van Zorgmail, neem dan contact op met: support@enovationgroup.com

Heeft u vragen over uw account, koppeling met Outlook, wachtwoord vergeten, Edifactberichten en dergelijke, neem dan contact op met de Servicedesk: 010-2662453

Heeft u vragen over de facturering van uw abonnement of is er sprake van een praktijkovername, neem dan contact op met de Abonnementenadministratie: 020-5128850