Ondersteuning zorgverleners

ZorgDomein


Regionale afspraken 

Binnen onze regio willen we met elkaar zorg dragen voor een goede overdracht van gegevens en het tijdig beschikbaar zijn van medische gegevens voor de betrokken zorgverlener. Door allemaal gebruik te maken van dezelfde veilige programma’s, werken we toe naar dit doel. 

De Regionale Stuurgroep ICT, waarin alle beroepsgroepen en zorginstellingen vertegenwoordigd zijn, heeft voor onze regio vastgelegd dat voor verwijzingen gebruik wordt gemaakt van ZorgDomein. 

 

Wat heeft u aan ZorgDomein 

Met ZorgDomein kunnen huisartsen digitaal verwijzen. Verwijzen via ZorgDomein is sneller en completer. De zorgverlener waarnaar verwezen wordt, hoeft namelijk niet meer te wachten tot de patiënt de verwijsbrief meeneemt. Hierdoor kan de zorgverlener zich beter voorbereiden op het eerste gesprek én heeft hij of zij direct de verwijsbrief voor declaratie bij de zorgverzekeraar. 

Voordelen digitaal verwijzen 

 • Minder fouten door automatische vulling patiënt- en aanvrager gegevens uit informatiesysteem van de aanvrager. 
 • Betrouwbare en veilige uitwisseling van patiëntgegevens. 
 • Medewerkers worden ondersteund met aanvragen (beschikbare pakketten o.b.v. LESA en NHG standaarden). 
 • Samenwerking op de praktijk sterk verbeterd doordat de aanvraag wordt teruggeschreven in het informatiesysteem van de aanvrager. 
 • Minimale wachttijden voor de patiënt door beschikbare informatie over toegangstijd onderzoek per aanbieder. 

Samenwerking Regionaal Zorgvenster (SRZ) en Zorgdomein

Huisartsen kunnen kosteloos gebruik maken van ZorgDomein 

Alle eerstelijnszorgverleners binnen de paramedie en de vrijgevestigde GGZ die zijn aangesloten bij ZEL ontvangen als gevolg van de samenwerking tussen de SRZ en ZorgDomein een aantrekkelijke kortingDit geldt voor alle eerstelijnspraktijken (paramedici en vrijgevestigde GGZ-praktijken) die zich bevinden in de volgende postcodegebieden: 

 • 2291 t/m 2295 
 • 2610 t/m 2645 
 • 2670 t/m 2694 
 • 3110 t/m 3155 

 

Kortingen voor paramedici en vrijgevestigde GGZ 

De reguliere maandelijkse abonnementskosten voor ZorgDomein voor praktijken kunt u hier vinden. De volgende kortingen zijgeldig als voldoet aan bovenstaande criteria: 

 • in het eerste contractjaar, van 1-11-2019 t/m 31-10-2020, 60% korting;, 
 • in het tweede contractjaar, van 1-11-2020 t/m 31-10-2021, 22,5% korting; en, 
 • in het derde contractjaar, van 1-11-2021 t/m 31-10-2022, 20% korting. 

Dit betekent dat als uw praktijk zich later dan 1 november 2019 heeft aangemeld op ZorgDomein, de kortingsperiode van het eerste jaar korter wordt. Stel u meldt zich op 1 maart 2020 aan (4 maanden later), dan ontvangt u voor een periode van (12 minus 4 =) 8 maanden 60% korting, vervolgens 12 maanden 22,5% korting en daarna 12 maanden 20% korting.

 

Aanmelden 

U kuntzichaanmelden via de site van ZorgDomein  met behulp van uw AGB code. Onder de kop ‘voor wie’ op zorgdomein.com vindt u welke stappen u moet doorlopen om uw organisatie aan te melden of een nieuwe account toe te voegen.  

Als u geen verwijzer bent, is het essentieel om zorgaanbod aan te maken.ZorgDomeinheeft al een zorgproduct aangemaakt voor uw praktijk. U kunt extra zorgproducten aanmaken voor specialisaties van de praktijk. Hierdoor weet de verwijzer precies waar hij/zij een patiënt naar kan verwijzen. Het zorgaanbod is het visitekaartje van uw praktijk. Zorg er daarom voor dat uw zorgproducten beknopt en overzichtelijk worden weergegeven. Leeshierenkele tips voor het inrichten van uw zorgaanbod.Om goed gevonden te worden door huisartsen is het belangrijk dat de huisartsen met wie u samenwerkt weten dat u bent aangesloten opZorgDomein. Breng dit onder de aandacht door huisartsen proactief te benaderen. 

 

 

 

 

 

 

 

 Route

Contact

Adres:
Stokdijkkade 21a,
2671GX Naaldwijk

Tel: 0174-210 440
WhatsApp: 06-12829389

Email: secretariaat@zel.nl