Ondersteuning zorgverleners

ZorgDomein


Regionale afspraken

Binnen onze regio willen we met elkaar zorg dragen voor een goede overdracht van gegevens en het tijdig beschikbaar zijn van medische gegevens voor de opvolgende zorgverlener. Door allemaal gebruik te maken van dezelfde veilige programma’s, werken we toe naar dit doel.

De Regionale Stuurgroep ICT, waarin alle beroepsgroepen en zorginstellingen vertegenwoordigd zijn, heeft voor onze regio vastgelegd dat voor verwijzingen gebruik wordt gemaakt van ZorgDomein.

 

Wat heeft u aan ZorgDomein

Met ZorgDomein kunnen huisartsen digitaal verwijzen. Verwijzen via ZorgDomein is sneller en completer. De zorgverlener waarnaar verwezen wordt, hoeft namelijk niet meer te wachten tot de patiënt de verwijsbrief meeneemt. Hierdoor kan de zorgverlener zich beter voorbereiden op het eerste gesprek én heeft hij of zij direct de verwijsbrief voor declaratie bij de zorgverzekeraar.

 

Voordelen digitaal verwijzen

  • Minder fouten door automatische vulling patiënt- en aanvrager gegevens uit informatiesysteem van de aanvrager
  • Betrouwbare en veilige uitwisseling van patiëntgegevens
  • Medewerkers worden ondersteund met aanvragen (beschikbare pakketten o.b.v. LESA en NHG standaarden)
  • Samenwerking op de praktijk sterk verbeterd doordat de aanvraag wordt teruggeschreven in het informatiesysteem van de aanvrager
  • Minimale wachttijden voor de patiënt door beschikbare informatie over toegangstijd onderzoek per aanbieder

 

ZorgDomein aanvragen

Voor meer informatie en het aanvragen van ZorgDomein gaat u naar op deze website.  Na uw aanvraag ontvangt u meer informatie over de kosten voor uw persoonlijke situatie. Het Regionaal Zorgvenster ICT bekijkt de mogelijkheden om een mantelovereenkomst te sluiten. Hierover ontvangt u informatie zodra er meer bekend is.

 

Handige linkjes