Ondersteuning zorgverleners

Siilo


Veilig appen met mede-zorgverleners

Overleggen met collega-huisartsen of specialisten uit diverse ziekenhuizen, kan snel en veilig met de app Siilo. Siilo is een gratis app waar al veel andere zorgverleners mee werken. Bent u in Siilo aangemeld, dan heeft u automatisch toegang tot de contactgegevens van specialisten, huisartsen en zorgverleners van andere instellingen die ook van de app gebruikmaken. Alle artsen en paramedici kunnen hiermee elkaar direct vinden en met elkaar communiceren zonder contactgegevens.

Ook binnen Siilo geldt dan u alleen mag communiceren over een patiënten met zorgverleners die behandelrelatie hebben. 

 

Siilo kent de volgende mogelijkheden

  • Versleutelde toegang via pincode
  • Chat functie
  • Veilig delen van informatie zoals foto’s en verslagen
  • Groepschat
  • Zie verder handleiding: klik hier

 

Besloten platform

Onze regio heeft een eigen besloten platform: het Transmuraal Platform DWO/NWN. Hier vindt u het smoelenboek van specialisten, specialisten ouderengeneeskunde, artsen verstandelijk gehandicapten en collega huisartsen. Dit is een gesloten netwerk waar mensen buiten de regio geen toegang toe krijgen.

 

Aan de slag

Als u de Siilo app nog niet heeft gedownload op uw smartphone vragen wij u dit per omgaande te doen. Siilo werkt praktisch hetzelfde als Whatsapp, waardoor wij verwachten dat u er zo mee aan de slag kunt. Maar voor het geval u wat op wilt zoeken, staat hier de handleiding.

Als ook u zich aanmeldt bij deze app, weet u elkaar nog eenvoudiger en sneller te vinden. Wanneer u zich ook direct aanmeldt op het besloten platform Transmuraal Platform DWO/NWN (beschikbaar binnen de app), dan kunt u eenvoudig met specialisten van Reinier de Graaf of collega huisartsen contact zoeken.

U wordt dan door het Transmuraal Bureau van Reinier de Graaf zo snel mogelijk toegevoegd tot het besloten platform Transmuraal Platform DWO/NWN en kunt dan eenvoudig met specialisten van Reinier de Graaf of collega huisartsen contact zoeken. Vergeet niet zo nodig op de link te klikken in de door Siilo aan u gestuurde bevestigings e-mail.

Voor vragen kunt u terecht bij de afdeling ICT, te bereiken via 0174 615067 of stuur een e-mail naar ICT@zel.nl.