Ondersteuning zorgverleners

Siilo


Regionale afspraken

Binnen onze regio willen we met elkaar zorg dragen voor volledige dossiervoering en goede overdracht van gegevens tussen zorgverleners, met als doel veilige zorg. Door allemaal gebruik te maken van dezelfde veilige programma’s, werken we toe naar dit doel.

De Regionale Stuurgroep ICT, waarin alle beroepsgroepen en zorginstellingen vertegenwoordigd zijn, heeft voor onze regio vastgelegd dat voor het versturen van veilige berichten via de telefoon Siilo wordt gebruikt.

 

Veilig appen met mede-zorgverleners

Overleggen met collega-zorgverleners waar u geen contactgegevens van heeft, kan snel en veilig met de app Siilo. Siilo is een gratis app waar al veel andere zorgverleners mee werken. Bent u in Siilo aangemeld, dan heeft u automatisch toegang tot de contactgegevens van alle aangesloten zorgverleners in de regio. Alle artsen en paramedici kunnen hiermee elkaar direct vinden en met elkaar communiceren zonder contactgegevens. Bekijk in deze inforgraphic hoe Siilo werkt:

 

Ook binnen Siilo geldt dan u alleen over een patiënt mag communiceren met zorgverleners die een behandelrelatie met die patiënt hebben. 

 

Siilo kent de volgende mogelijkheden

  • Qua gebruik lijkt Sillo sterk op WhatsApp.
  • Versleutelde toegang via pincode
  • Chat functie
  • Veilig delen van informatie zoals foto’s en verslagen
  • Groepschat

 

App downloaden

De Siilo app kunt u gratis met uw telefoon downloaden:

Let op: het is belangrijk om uw eigen gegevens direct volledig in te vullen. Zo kunnen anderen u vinden!

 

Besloten platform

Onze regio heeft een eigen besloten platform: het Transmuraal Platform DWO/NWN. Hier vindt u een uitgebreid smoelenboek van collega zorgverleners in de regio inclusief informatie over hun bereikbaarheid, directe telefoonnummers en werkdagen. Dit is een gesloten netwerk waar mensen buiten de regio geen toegang toe krijgen.

Aanmelden voor het Transmuraal Platform DWO/NWN kan door een e-mail te sturen aan ict@zel.nl met daarin uw naam, adres, functie en mobiele nummer.  Wij voegen u toe en vervolgens ontvangt u daarover een bericht in Siilo.

Afmelden voor het transmuraal platform, als u bijvoorbeeld buiten de regio gaat werken of met pensioen gaat, kan ook per e-mail aan ict@zel.nl.

 

Aan de slag

Als u de Siilo app nog niet heeft gedownload op uw smartphone, kunt u dat doen via de App Store van Apple of de Play Store van Android. Siilo werkt praktisch hetzelfde als Whatsapp, waardoor wij verwachten dat u er zo mee aan de slag kunt. Maar voor het geval u wat op wilt zoeken, vindt u hier de handleidingen:

Er wordt nog gewerkt aan Nederlandse vertalingen.