Ondersteuning zorgverleners

Siilo


Regionale afspraken

Binnen onze regio willen we met elkaar zorg dragen voor een goede overdracht van gegevens en het tijdig beschikbaar zijn van medische gegevens voor de opvolgende zorgverlener. Door allemaal gebruik te maken van dezelfde veilige programma’s, werken we toe naar dit doel.

De Regionale Stuurgroep ICT, waarin alle beroepsgroepen en zorginstellingen vertegenwoordigd zijn, heeft voor onze regio vastgelegd dat voor het versturen van veilige berichten via de telefoon Siilo wordt gebruikt.

 

Veilig appen met mede-zorgverleners

Overleggen met collega-zorgverleners waar u geen contactgegevens van heeft, kan snel en veilig met de app Siilo. Siilo is een gratis app waar al veel andere zorgverleners mee werken. Bent u in Siilo aangemeld, dan heeft u automatisch toegang tot de contactgegevens van alle aangesloten zorgverleners in de regio. Alle artsen en paramedici kunnen hiermee elkaar direct vinden en met elkaar communiceren zonder contactgegevens. Bekijk in deze infographic hoe Siilo werkt:

 

Ook binnen Siilo geldt dan u alleen over een patiënt mag communiceren met zorgverleners die een behandelrelatie met die patiënt hebben. 

 

Siilo kent de volgende mogelijkheden

  • Qua gebruik lijkt Sillo sterk op WhatsApp.
  • Versleutelde toegang via pincode
  • Chat functie
  • Veilig delen van informatie zoals foto’s en verslagen
  • Groepschat

 

Wat kost Siilo?

Voor info over de kosten van Siilo kunt u een mail sturen aan support@regionaalzorgvenster.nl.

 

Aan de slag met Siilo:

  • Downloaden:
  • Registreren: gebruik hiervoor uw e-mailadres en mobiele telefoonnummer van het werk of privé
  • Bevestigen: klik op de link in de bevestigingsmail die u ontvangt van Siilo
  • Verifiëren: ondertussen controleert Siilo uw profiel met ID en BIG-nummer (niet verplicht)
  • Communiceren: na verificatie kunt u contact opnemen met zo’n 80.000 andere zorgverleners

Let op: het is belangrijk om uw eigen gegevens direct volledig in te vullen. Zo kunnen anderen u vinden.

 

Besloten platform

Onze regio heeft een eigen besloten platform: het Transmuraal Platform DWO/NWN. Hier vindt u een uitgebreid smoelenboek van collega zorgverleners in de regio inclusief informatie over hun bereikbaarheid, directe telefoonnummers en werkdagen. Dit is een gesloten netwerk waar mensen buiten de regio geen toegang toe krijgen.

Aanmelden voor het Transmuraal Platform DWO/NWN kan door een e-mail te sturen aan ict@zel.nl met daarin uw naam, adres, functie en mobiele nummer.  Wij voegen u toe en vervolgens ontvangt u daarover een bericht in Siilo.

Afmelden voor het transmuraal platform, als u bijvoorbeeld buiten de regio gaat werken of met pensioen gaat, kan ook per e-mail aan ict@zel.nl.

 

Handleidingen en vragen

Siilo werkt praktisch hetzelfde als Whatsapp, waardoor wij verwachten dat u er zo mee aan de slag kunt. Maar voor het geval u wat op wilt zoeken, vindt u hier de handleidingen voor iPhone en Android.

Ook in de veelgestelde vragen zijn veel praktische antwoorden te vinden op uw vragen.

 Route

Contact

Adres:
Stokdijkkade 21a,
2671GX Naaldwijk

Tel: 0174-210 440
WhatsApp: 06-12829389

Email: secretariaat@zel.nl