Ondersteuning zorgverleners

Regionale ICT visie 1e lijn


Regionale ICT visie 1e lijn in regio NWN- DWO, hoe, wat & waarom?

Digitalisering speelt in de huidige samenleving een belangrijke rol. Immers, digitalisering is in alle haarvaten van onze samenleving aanwezig en het gebruik en aanbod neemt toe. De zorg digitaliseert ook, maar in verhouding minder snel dan in de rest van de samenleving.  Om zelf sturing te houden op de toenemende vraag vanuit patiënten, overheid en vanuit regionale samenwerkpartners, is er een eerstelijns ICT visie opgesteld.

 

Regionale ICT visie 1e lijn

De regionale eerstelijns ICT visie luidt: ‘Door effectieve inzet van ICT kan de patiënt beter worden geholpen en wordt tegelijkertijd de samenwerking verbeterd’.

Met de regionale visie zijn eerstelijns zorgverleners beter in staat om keuzes te maken over ICT projecten of de inzet van applicaties. Bovendien staan de eerstelijns zorgverleners met een gezamenlijke visie sterker in samenwerkingen met overige zorgpartners waar keuzes worden gemaakt op het gebied van ICT.

De regionale eerstelijns ICT visie bestaat uit drie domeinen die met elkaar samenhangen en één geheel vormen:

  • Eerstelijnszorg en praktijkvoering
    Het verhogen van het gebruik van ICT door eerstelijns zorgverleners in de dagelijkse praktijkvoering. Denk aan HIS tips en tricks en hulp op locatie.
  • Multidisciplinaire en regionale samenwerking
    Het versterken van de multidisciplinaire en regionale samenwerking met ondersteuning van ICT; Denk aan hulp bij het gebruik van Zorgdomein en Zorgmail
  • Patiënten en zelf-management
    Het versterken van de positie van patiënten door ICT aanbod. Denk aan het project OPEN.

Klik hier voor het visiedocument.Route

Contact

Adres:
Stokdijkkade 21a,
2671GX Naaldwijk

Tel: 0174-210 440
WhatsApp: 06-12829389

Email: secretariaat@zel.nl