Ondersteuning zorgverleners

OPEN


Deze pagina wordt regelmatig aangevuld.

Online inzage

Informatie voor patiënten over online inzage is te vinden via deze link op Thuisarts.nl.

Heeft u e-learning module 1 en 2 al gevolgd? hier vindt u een handig naslagwerk met de informatie uit deze twee e-learning modules voor naast u pc.

ZEL heeft in samenwerking met enkele medewerkers van huisartsenpraktijk Thermion te Lent een film gemaakt met daarin verhalen vanuit de praktijk die al geruime tijd werken met online inzage. U kunt de film via deze link nu zelf bekijken op een moment dat het u schikt.

 

Regionale coalitie

ZEL en HC WSD  hebben een regionale coalitie gevormd om de huisartsen in de regio te ondersteunen bij het voldoen aan deze wet en voldoen aan de OPEN-basiseisen.

  • Deelnemende huisarts in de coalitie vanuit HC WSD is Sjoerd Stockmann.
  • Deelnemende bestuurder in de coalitie vanuit ZEL is Sietske Herder.
  • Vashti Tromp is de projectleider van OPEN.

 

OPEN is dé weg naar veilig gegevens uitwisselen met patiënten in de eerstelijnszorg

Vanaf 1 juli 2020 moeten patiënten in Nederland kunnen beschikken over de eigen medische gegevens die zorgverleners van hen bijhouden. Afgesproken is om dit conform de richtlijn Online Inzage in het H-EPD door patiënt te doen. Dit met het idee dat mensen meer grip op hun gezondheid krijgen.

Om online inzage mogelijk te maken in de eerstelijnszorg is, als initiatief van het NHG, LHV en InEen, het vierjarige programma ‘OPEN’ opgezet. OPEN ondersteunt huisartsen en huisartsenorganisaties op praktische wijze zodat het plannen en invoeren van de benodigde ICT-aanpassingen goed kan verlopen.

In dit filmpje en in deze infographic wordt nog eens kort uitgelegd waarom het programma OPEN is opgericht en wat OPEN voor u, als huisarts, kan betekenen. In het filmpje wordt gesproken over de regionale organisatie die u gaat ondersteunen bij OPEN. In onze regio is dat de regionale coalitie van Kring, HC WSD en ZEL.

 

 

Vragen of hulp nodig?

Kijk hier voor de veelgestelde vragen over OPEN.

Kijk hier voor de veelgestelde vragen van ZEL over OPEN.Route

Contact

Adres:
Stokdijkkade 21a,
2671GX Naaldwijk

Tel: 0174-210 440
WhatsApp: 06-12829389

Email: secretariaat@zel.nl