Nascholingsagenda
« terug naar het zoekresultaat

Tweedaagse '23: Tweede dag 2/2 - Artsen vanuit FG&V - Neurologie & Antibiotica


U kunt zich vanaf 9 januari ook inschrijven op de reservedata van 25 mei en 8 juni

Indien een cursus vol is, kunt u contact opnemen met

voor de mogelijkheden met betrekking tot de wachtlijst.


Voorjaarscholing Dag 2(2). Artsen vanuit het FG&V

Tweedaagse 2023

Wij hebben naar u geluisterd en zijn dan ook op zoek gegaan naar meer flexibiliteit.
Wij bieden u dan ook dit jaar meerdere opties. U kunt nog steeds de tweedaagse volgen op twee aaneengesloten dagen maar u kunt ook kiezen voor twee losstaande data of wellicht een dag en twee avonden We zijn benieuwd of deze vorm beter past in de huidige tijd.

We hebben het onderwerp Antibiotica ingekocht bij antibioticaresistentie zorgnetwerk Holland West. De reden is dat we niet voldoende mensen beschikbaar hebben voor het volledig bouwen van de scholing. Uiteraard is de scholing gemaakt in nauwe samenwerking met twee leden van het WDH ZEL team en kunnen wij kwaliteit waarborgen.

Neurologie – “Tegenwoordig kunnen we onze patiënten beter maken”

Wilt u weten wat er achter dit citaat van een neuroloog schuilt? De scholing neurologie neemt u mee langs de vernieuwingen in de behandeling van MS, migraine en herseninfarcten.

Antibiotica - “Dokter, ik kan niet tegen die ene pil!”  Rationeel voorschrijven van antibiotica, bij (vermeende) allergie

Als huisarts kom je regelmatig in aanraking met patiënten die aangeven allergisch te zijn voor antibiotica. Allergieën zijn potentieel levensbedreigend en in de praktijk wordt door allergie meldingen vaak afgeweken van het eerste keuze antibioticum. Echter, dat is vaak onterecht. In deze nascholing leer je verschillende typen allergieën onderscheiden. Wanneer kan het antibioticum wel gegeven worden en wanneer niet? Hoe zit het eigenlijk met kruisallergie?
Infecties zijn dagelijkse kost in het spreekuur van de huisarts. Meestal is het viraal, een enkele keer schrijven we een antibioticum voor. Volg je hierbij de NHG Standaard of kun je beredeneren welke verwekker je verwacht en welk antibioticum hiervoor het meest geschikt is?
Tijdens deze nascholing leer je over gram-kleuringen, groepen bacteriën, werkingsspectrum van de verschillende antibiotica en de meest voorkomende verwekkers van infecties in de huisartsenpraktijk. Er wordt gebruik gemaakt van een stappenplan dat direct toepasbaar is in de praktijk.Doelgroep:HuisartsHuisarts hidhaHuisarts waarnemer

Planning

Datum Begin Eind
04-04-2023 08:30 16:30

Locatie

Zorgorganisatie Eerste Lijn

Ledenprijs

€ 0,00

Niet-ledenprijs

€ 455,00

Voor ZEL nascholingen bestaan diverse financieringsstromen en daardoor verschillende tarieven. Klik op deze link voor informatie.

Accreditatie punten (is aangevraagd)

Accreditatie Huisartsen4 punten
Accreditatie Huisartsen3 punten

Route

Contact

Adres:
Stokdijkkade 21a,
2671GX Naaldwijk

Tel: 0174-210 440
WhatsApp: 06-12829389

Email: secretariaat@zel.nl