Nascholingsagenda
« terug naar het zoekresultaat

Webinar: Geïntegreerde longrevalidatie bij COVID-19 patiënten op 12 mei 2020


Ciro Academy organiseert in nauwe samenwerking met Maastricht UMC+ een online scholing: Geïntegreerde longrevalidatie bij COVID-19 patiënten

Bij ruim 38.000 Nederlanders is tot nu toe het coronavirus vastgesteld, waarvan ongeveer 1/3 van de patiënten is opgenomen geweest in het ziekenhuis. Een gedeelte van de corona-patiënten zal na ontslag uit het ziekenhuis fysieke, emotionele, cognitieve en/of sociale beperkingen ervaren. De patiënten met meervoudige problematiek zijn kandidaten voor een uitgebreid behandelprogramma, waarbij meerdere disciplines samen met de patiënt gericht naar (gedeeltelijk) herstel toewerken.   

De gehele scholing zal online te volgen zijn. Via een chatfunctie zijn de deelnemers in staat om vragen te stellen.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor zorgverleners die corona-patiënten (willen gaan) begeleiden, zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten en psychologen. Daarnaast is de cursus toegankelijk voor geïnteresseerden vanuit het bedrijfsleven, zoals vertegenwoordigers van de farmaceutische industrie of de voedingsindustrie.

Doel

Na afloop van deze online scholing begrijpen de deelnemers de achtergronden en medische behandelingen van COVID-19 en de toegevoegde waarde van een uitgebreid interdisciplinair behandelprogramma.

Dag/tijd

Dinsdag 12 mei, van 13.00 - 17.30 uur.

Programma

Aantal uren

4 uren

Dagvoorzitter

  • Prof. dr. Martijn A. Spruit, Interim Wetenschappelijk Directeur Ciro en Hoogleraar Revalidatie bij Chronisch Orgaanfalen, i.h.b. fysiek functioneren, bij de Universiteit Maastricht.

Voor eventuele vragen is de organisatie (Ciro) telefonisch bereikbaar via 0475-587 600 of academy@ciro-horn.nl.

Docenten

  • Dhr. dr. Frits Franssen, longarts Ciro/MUMC+ en medisch directeur a.i. Ciro
  • Dhr. dr. Bart Spaetgens, internist-ouderengeneeskunde MUMC+
  • Mevr. dr. Daisy Janssen, specialist ouderengeneeskunde Ciro/UM en palliatief consulent
  • Dhr. dr. Maurice Sillen, fysiotherapeut-onderzoeker Ciro
  • Mevr. dr. Nienke Nakken, ergotherapeute Ciro
  • Mevr. Loes Moors, diëtiste Ciro
  • Mevr. dr. Fiona Cleutjens, psychologe Ciro
  • Mevr. Tanja Vossen, logopediste Proteion 

Kosten en bijdrage aan het Longfonds

De kosten voor deze online scholing bedragen 15 euro. Hiervan gaat de helft naar het Longfonds, die in de week van 11-15 mei 2020 een online collecteweek organiseert. Jij kan ook zelf online collecteren voor het Longfonds. Ga voor alle details naar: 

Certificaat

Na afloop van de online scholing kan een bewijs van deelname worden opgestuurd. Dit kan worden aangevraagd via: academy@ciro-horn.nl

Accreditatie

Er is accreditatie aangevraagd bij het KNGF voor 4 punten (Register Algemeen).

CRKBO gecertificeerde instelling

De Ciro Academy is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), een kwaliteitskeurmerk voor kort beroepsonderwijs. Hiermee voldoet de Academy aan de strenge kwaliteitsnormen opgesteld door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION). Voor meer informatie verwijzen we naar de websites van het CRKBO en CPION.

Plaats

Online, via de website van Ciro. Let op, nadere instructies met link en speciale toegangscode ontvangt u later van ons per e-mail.

Inschrijven

Inschrijven kan via onderstaand formulier via deze link: https://www.ciro-horn.nl/nl/agenda/online-webinar-ge%C3%AFntegreerde-longrevalidatie-bij-covid-19-pati%C3%ABnten.

Deelnemen kan pas na betaling.Doelgroep:DietisteErgotherapeutFysiotherapeutPsycholoog

Locatie

Onbekend

Route

Contact

Adres:
Stokdijkkade 21a,
2671GX Naaldwijk

Tel: 0174-210 440
WhatsApp: 06-12829389
Fax: 0174-631 818

Email: secretariaat@zel.nl