Nascholingsagenda
« terug naar het zoekresultaat

EKC vervolgscholing 2019 Incidenten in de huisartsenpraktijk en op de huisartsenpost


De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor veilige gezondheidszorg. Openheid rondom fouten en incidenten naar patiënten en collega’s draagt bij aan veilige zorg. In elke huisartsenpraktijk en op elke huisartsenpost komen fouten en incidenten voor. Hoe kan je ervoor zorgen dat de kans op herhaling van eenzelfde incident kleiner wordt. En hoe ga je om met je collega’s en met patiënten als er onbedoeld iets niet goed is gegaan?

In deze cursus leer je meer over de meest voorkomende factoren die een rol spelen bij incidenten in de huisartsenpraktijk en op de huisartsenpost. Je bespreekt incidenten aan de hand van casuïstiek en geluidsfragmenten van gesprekken op de huisartsenpost. Je leert hoe om te gaan met de patiënten en collega’s na incidenten of klachten. Na afloop van de cursus heb je een methode en plan om in de toetsgroep te leren van elkaars fouten en incidenten.

Let op: deze cursus is anders dan de EKC vervolgcursus: Veilig Incident Melden. De cursus Veilig incident melden besteedt meer aandacht aan het leren analyseren van incidenten en het creëren van een cultuur in de samenwerking die veilig incident melden mogelijk maakt.

Waarom deelnemen?
• Als je meer inzicht wilt krijgen in factoren die een rol spelen bij fouten en incidenten
• Als je met jouw toetsgroep wilt leren van fouten en incidenten om deze te voorkomen

De scholing is alleen toegankelijk voor leden van HC WSD die werkzaam zijn als EKC'er.Doelgroep:Erkend kwaliteitsconsulent

Planning

Datum Begin Eind
04-04-2019 13:00 17:00

Locatie

ZEL | Zorgorganisatie Eerste Lijn

Ledenprijs

€ 0,00

Niet-ledenprijs

€ 155,00

Voor ZEL nascholingen bestaan diverse financieringsstromen en daardoor verschillende tarieven. Klik op deze link voor informatie.

Accreditatie punten (is aangevraagd)

Accreditatie Huisartsen4 punten

Afmeldprocedure

Bij verzuim en afmelden is artikel 13 van de algemene voorwaarden van toepassing. Klik op deze link voor informatie