Nascholingsagenda
« terug naar het zoekresultaat

Eendaagse Reserve


Dit is een reservedatum. Hier kunt u zich nog niet voor inschrijven.

Dit najaar organiseert Zorgorganisatie Eerste Lijn in samenwerking met het Voedingscentrum en  een nascholingsdag over voeding voor huisartsen. Er valt nog enorm veel te winnen met goede voorlichting over voeding door huisartsen.

Tijdens deze interactieve dag komen uiteenlopende voedingsonderwerpen aan bod waar u als huisarts dagelijks mee te maken hebt, van voeding gerelateerde aandoeningen tot de voedingshypes die via uw patiënten ook hun weg vinden naar de huisartsenpraktijk.

We staan stil bij de relevantie van voeding in de huisartsenpraktijk en uw rol daarin als het gaat om preventie en behandeling van ziekten en onderwerpen als de Schijf van Vijf, voor wie gelden welke suppletieadviezen en welke voedingsadviezen horen bij veelvoorkomende aandoeningen. Maar ook hoe komen voedingsnormen en -adviezen tot stand, hoe zit het met de wetenschap daar achter. Voeding gaat niet alleen over voedingsstoffen en voedingsmiddelen, maar ook over eetgedrag en gewoonten. Vandaar dat we tijdens deze dag ook ingaan op de invloed van de fysieke en sociale omgeving op eetgedrag en hoe het gesprek over voeding aan te gaan met patiënten.

Over al deze onderwerpen gaan de specialisten van het Voedingscentrum graag met u in gesprek en praktisch aan de slag. Diëtisten uit de regio zijn in de namiddag aanwezig om de lijn naar de diëtist door te trekken: wat kunnen diëtisten voor u betekenen, wanneer en hoe verwijs je naar hen door?

Kortom een dag die vanuit verschillende invalshoeken volop ‘food for thought’ biedt! Doelgroep:Huisarts

Planning

Datum Begin Eind
26-11-2019 08:30 16:30

Locatie

Zorgorganisatie Eerste Lijn

Ledenprijs

€ 0,00

Niet-ledenprijs

€ 445,00

Voor ZEL nascholingen bestaan diverse financieringsstromen en daardoor verschillende tarieven. Klik op deze link voor informatie.

Accreditatie punten (is aangevraagd)

Accreditatie Huisartsen7 punten