Nascholingsagenda
« terug naar het zoekresultaat

Tweedaagse 20 & 21 maart 2019


Informatie over de onderwerpen:

Klinische chemie: “Bloed onder de loep” (ochtenddeel eerste dag)
Heeft u zich weleens afgevraagd hoe de labuitslagen van onze patiënten tot stand komen? Welke factoren beïnvloeden de interpretatie hiervan allemaal? En wat kan de klinisch chemicus voor ons, als huisartsen, betekenen?
Tijdens het dagdeel klinische chemie wordt inzicht gegeven in bovenstaande vraagstukken. Daarnaast worden patiënten vragen behandeld en minder bekende laboratoriumbepalingen als magnesium en B-vitamines onder de loep genomen.


SOLK “De lastige patiënt bestaat niet”
(middagdeel eerste dag)
U kent ze wel! Patiënten waarbij u de moed in de schoenen zinkt zodra u ze op uw agenda tegen komt. Mensen waarbij al van alles geprobeerd is en niets geholpen heeft.
Na afloop van deze nascholing heeft u (mede op ingebrachte casuïstiek) inzicht gekregen in de betekenis van uw eigen communicatie (aandeel) in de relatie tussen hulpvrager en hulpverlener.
U gaat ervaren hoe u in de Dramadriehoek kan geraken en welke stappen u kunt nemen om daar uit te komen en vanuit de ‘ontmoeting’ de relatie met de patiënt te herformuleren en te komen tot een constructieve samenwerking van waaruit groei en verandering kan ontstaan.
U krijgt technieken aangereikt waarmee u vanuit een meer coachende rol uw patiënt kan gaan begeleiden naar het nemen van meer eigen verantwoordelijkheid en meer actiebereidheid bij het wegnemen van problemen.

Cardiologie:Herken het ritme van de vrouw en haal de ruis eruit!”
(ochtenddeel tweede dag)
Een eerste kennismaking met de gynaecardiologie: hoe is de presentatie en wat zijn de risico's bij cardiologische aandoeningen bij de vrouw? Wat is er anders bij haar behandeling?
Daarnaast komen enkele veel voorkomende ritmestoornissen aan de orde met het focus op de inschatting pluis/ niet pluis. Last but not least: de souffle als toevalsbevinding. Verwijzen of afwachten? Spoed of regulier?


Gynaecologie: “Van opvliegers tot afzakkers"Over de overgang en bekkenbodemproblematiek.(middagdeel tweede dag)
Niet alle vrouwen lopen er mee te koop, maar klachten als gevolg van een verzwakte bekkenbodem, zoals urine-incontinentie en een verzakkingsgevoel komt veel voor. En eigenlijk zijn veel vrouwen goed te helpen door hen een pessarium aan te meten. Weg met de koudwatervrees! In de nascholing krijgt u de achtergronden te horen, maar gaan we ook oefenen.
We nemen dan gelijk de overgangsklachten mee. "Je moet er maar mee leren leven?" of hebben we de vrouwen die hieraan lijden wel degelijk iets te bieden?Doelgroep:Huisarts

Planning

Datum Begin Eind
20-03-2019 08:30 16:30
21-03-2019 08:30 16:30

Locatie

Zorgorganisatie Eerste Lijn

Ledenprijs

€ 0,00

Niet-ledenprijs

€ 910,00

Voor ZEL nascholingen bestaan diverse financieringsstromen en daardoor verschillende tarieven. Klik op deze link voor informatie.

Accreditatie punten (is aangevraagd)

Accreditatie Huisartsen14 punten