ICT-ondersteuning

ICT-ondersteuning


Een storing in het netwerk of een applicatie die niet naar behoren werkt, kan impact hebben op de continuïteit van de zorg. Dit soort incidenten wilt u natuurlijk  minimaliseren en het liefst voorkomen. Hiervoor is het voor u als zorgverlener van belang een samenwerking aan te gaan met een IT-support partner. Het kiezen van een IT-support partner kan lastig zijn.    

Daarom is ZEL met een aantal IT-support partijen in gesprek gegaan om u hierin goed te kunnen adviseren.  Voor onze regio hebben wij twee partijen gevonden die zeer geschikt zijn voor al uw IT support: MediPC en CuraICT. Met beide partijen zijn mantelovereenkomsten afgesloten, dit betekent dat u als zorgverlener via een gereduceerd tarief gebruik kunt maken van hun diensten.  

Mocht u hierover vragen hebben of heeft u andere vragen over digitalisering en ICT? Neem dan contact op met de afdeling digitalisering via: ict@zel.nl.

 

Elektronisch Patiëntendossier (EDP)

Een optimaal gebruik van uw EPD draagt bij aan het leveren van goede zorg. Maar wat is optimaal gebruik en wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van de EPD’s?  

Wij hebben intensief contact met de leveranciers van de meest gebruikte EPD’s in de regio, zodat wij u goed kunnen informeren over de belangrijkste ontwikkelingen. Door deze goede relatie kunnen wij vraagstukken in de regio bespreekbaar maken en kunnen wij uw wensen en behoeften kenbaar maken bij de leveranciers. Via het ZorgBulletin informeren wij u regelmatig over relevante verbeteringen van het EPD. 

Het is voor u als zorgverlener belangrijk om een bewuste keuze te maken voor een EPD. Ook als u al een tijd met hetzelfde EPD werkt, is het aan te raden om uw gebruikerservaringen te delen en de ontwikkelingen te blijven volgen. Op deze webpagina van de LHV vindt u veel informatie over de diverse huisartsinformatiesystemen die wij in de regio gebruiken. Hier vindt u onder andere praktische handleidingen, tips, tricks en screenshots waarin u kunt zien waar u als gebruiker moet klikken.  

De huisartsen in onze regio maken gebruik van 4 verschillende systemen: Medicom, Promedico, CGM en MicroHIS. Wij geven geen advies over welk HIS u moet gebruiken, maar denken hierin wel graag met u mee. Ook de zorgverleners in de paramedie en farmacie maken gebruik van een elektronisch patiëntendossier. Er zijn veel ICT-systemen die hierin ondersteunen en dat betekent dat er veel keuzes voor u zijn. Ook hierin geven wij geen generiek advies, maar denken wij graag mee binnen de context van uw praktijk en patiëntenpopulatie. Voor het beheer en onderhoud van uw EPD kunt u een abonnement afsluiten bij een ICT-ondersteuningsorganisatie, zoals hierboven genoemd.  

Wilt u ondersteuning bij het optimaal gebruiken van uw EPD of bij (technische) vraagstukken waar u samen met uw EPD leverancier niet uitkomt? Neem dan contact met ons op via ict@zel.nl. Route

Contact

Adres:
Stokdijkkade 21a,
2671GX Naaldwijk

Tel: 0174-210 440
WhatsApp: 06-12829389

Email: secretariaat@zel.nl